2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Megrázó információk derültek ki a berlini halálos gázolásról

Egy tanár halt meg a szerdai berlini gázolásban, 14 diákja is megsérült.

  • Megrázó információk derültek ki a berlini halálos gázolásról

Ahogy azt a a Bors is megírta, szerda reggel a tömegbe hajtottak egy autóval Berlin-Charlottenburgban, a város egyik legforgalmasabb részén, a Breitscheid tér közelében. A támadásban meghalt egy tanárnő, aki éppen egy osztálykiránduláson volt a középiskolás diákjaival. 14 tanuló, illetve egy másik tanár is megsérült a merényletben, vannak köztük súlyos sérültek is. A diákok hazaszállításáról is gondoskodnak. 

A merénylőt, aki egy szürke Renault-t vezetett, a helyszínen letartóztatták, és nyilvánosságra hozták, hogy egy 29 éves német-örmény állampolgárról van szó, aki mentálisan sérült lehet. Beszámolók szerint a jármű felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg. Miután a kocsi a kirakatba csapódott, a férfi kiszállt az autóból, és megpróbált elfutni a helyszínről, de több jelenlévő feltartóztatta.

A gázolás ugyanott történt, ahol 2016-ban egy iszlamista terrorista kamionnal az emberek közé hajtott a karácsonyi vásáron, és megölt 12 embert. A berlini polgármester, Franziska Giffey szerint egyelőre nem tudni, szándékosan választotta-e a merénylő ezt a helyszínt.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!