2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Kék hírek

Megharapta a közterület-felügyelőket a maszk nélküli férfi, előkészítő ülést tartottak az ügyében

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy férfi ügyében, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádol az ügyészség.

  • Megharapta a közterület-felügyelőket a maszk nélküli férfi, előkészítő ülést tartottak az ügyében

A vádirat szerint 2020. május 2-án a terhelt megjelent egy budapesti piacon, ahol annak ellenére nem viselt orrot és szájat eltakaró maszkot, hogy arra a bejárati ajtónál elhelyezett tábla felhívta a figyelmet.  Ezen szabályszegés miatt a közterület-felügyelők – a későbbi sértettek – intézkedés alá vonták a férfit és figyelmeztették, hogy ha nem vesz fel maszkot, akkor el kell hagynia a piacot.

A terhelt a felszólítás után követte a sértetteket a kijárat felé, azonban időközben meggondolta magát és oda akart lépni egy árushoz vásárolni. Az egyik közterület-felügyelő ezt úgy akadályozta meg, hogy az eladó és a vádlott közé lépett. Erre a terhelt válaszul először meglökte a sértettet, majd mindkét közterület-felügyelőt lábon rúgta.

A két sértett végül a rendőrök kiérkezéséig a földre ültette a terheltet, aki először egyikőjük maszkját leszakította, majd többször megharapta mindkettőjük kezét. A közterület-felügyelők 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. 

Az eljárás 2022. október 13-án a tanúk meghallgatásával folytatódik. 

Fotó: MTI/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!