2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Máig úgy tartja férje holmijait magyar katona özvegye, mint a halála előtt

Képtelen elpakolni férje személyes holmijait a magyar származású hősi halott katona özvegye. Mária még mindig nem mondta el az óvodás korú gyermekeknek a teljes igazságot édesapjuk, tragédiájáról, pedig Sándor egyike a februárban kezdődött ukrán-orosz háború első elesettjeinek.

  • Máig úgy tartja férje holmijait magyar katona özvegye, mint a halála előtt

A februárban kezdődött ukrán-orosz háborúban az elsők között vesztette életét egy magyar felmenőkkel is rendelkező kárpátaljai katona. Kis Sándor tengerész akkor is éppen szolgálatot teljesített, amikor rakétatámadás érte a hajóját Ocsakovnál. A becsapódás előtt néhány perccel még felhívta szeretett feleségét, és arra biztatta, hogy a két gyermekükkel, Györggyel és Vaszilijjel menjenek biztonságos helyre. 

Még reménykedett

A robbanás után Mária hiába próbálta a hitvesével felvenni a kapcsolatot, de akkor még nem gondolt a legrosszabbra. Úgy vélte, hogy csupán az ocsakovi mobilhálózattal van probléma, ám Sándor később sem jelentkezett.

- Amikor felvettem a kapcsolatot a hadsereggel, közölték, hogy Sándor neve nem szerepel a halottak listáján, de azt mondták, hogy menjek be a sebesülteket ellátó kórházba. Ott kiderült, hogy a sürgősségi osztályon nem fekszik a férjem, ezért 

leküldtek a halottasházba. Ott találtam meg a szerelmemet

 – mondta a Borsnak nem sokkal a tragédia után a hadiözvegy. 

Mária fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje a férje történetét. Az asszony szerint a hitvese gyilkosság áldozata, a gyilkosok pedig nem érdemelnek bocsánatot.

 

Legyen példakép

- Két kisgyermek és egy egész ország elvesztett egy szerető családapát.

 Ilyen áron nem szeretett volna hőssé válni, de ha már így alakult, mindent elkövetek, hogy értelmet nyerjen a halála

 – nyilatkozta most a családanya, aki jól tudja: a férje emlékének megőrzésén túl a legfőbb feladata, hogy a kisfiúkból becsületes férfiakat neveljen.

Bár a mai napig nem mondtam el nekik a teljes igazságot az édesapjuk haláláról, nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk Sándorról. A mai napig szeretjük őt, ezt a gyerekek minden egyes alkalommal elmondják

 – magyarázta Mária.

Nem tud új életet kezdeni

Ugyan a barátai arra biztatják a hadiözvegyet, hogy kezdjen új életet, ő egyelőre képtelen megtenni az első lépéseket.

- A közös otthonunkban minden változatlan. 

Nem szeretném Sándor személyes holmijait elpakolni. Azzal, hogy látom azokat, egy kicsit olyan, mintha még ő is velünk lenne.

 Megnyugtat, ha látom a fényképét, vagy megölelhetem a kedvenc ruháit. A gyerekekkel nem is szeretnénk Ocsakovból elköltözni.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

A portugál hatóságok lefoglaltak 1,3 tonnányi, fagyasztott halakba rejtett kokaint és letartóztattak hét embert a Latin-Amerikával folytatott kábítószer-kereskedelemben részt vevőeurópai bűnszervezetek felszámolására indított akció keretei közt - jelentette be a portugál rendőrség hétfőn.
Ferenc pápa is sürgeti az ideiglenes gázai tűzszünet létrejöttét + videó

Ferenc pápa is sürgeti az ideiglenes gázai tűzszünet létrejöttét + videó

Patthelyzet alakult ki a gázai tűzszünettel kapcsolatban. Izrael addig nem írja alá az egyezményt, amíg a Hamasztól nem kapja meg a túszok listáját. A terrorszervezet viszont addig nem akarja azt kiadni, amíg nem kezdődik el a fegyvernyugvás. A tűzszünetet már az Egyesült Államok és a katolikus egyház is sürgeti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!