2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kék hírek

Máig úgy tartja férje holmijait magyar katona özvegye, mint a halála előtt

Képtelen elpakolni férje személyes holmijait a magyar származású hősi halott katona özvegye. Mária még mindig nem mondta el az óvodás korú gyermekeknek a teljes igazságot édesapjuk, tragédiájáról, pedig Sándor egyike a februárban kezdődött ukrán-orosz háború első elesettjeinek.

  • Máig úgy tartja férje holmijait magyar katona özvegye, mint a halála előtt

A februárban kezdődött ukrán-orosz háborúban az elsők között vesztette életét egy magyar felmenőkkel is rendelkező kárpátaljai katona. Kis Sándor tengerész akkor is éppen szolgálatot teljesített, amikor rakétatámadás érte a hajóját Ocsakovnál. A becsapódás előtt néhány perccel még felhívta szeretett feleségét, és arra biztatta, hogy a két gyermekükkel, Györggyel és Vaszilijjel menjenek biztonságos helyre. 

Még reménykedett

A robbanás után Mária hiába próbálta a hitvesével felvenni a kapcsolatot, de akkor még nem gondolt a legrosszabbra. Úgy vélte, hogy csupán az ocsakovi mobilhálózattal van probléma, ám Sándor később sem jelentkezett.

- Amikor felvettem a kapcsolatot a hadsereggel, közölték, hogy Sándor neve nem szerepel a halottak listáján, de azt mondták, hogy menjek be a sebesülteket ellátó kórházba. Ott kiderült, hogy a sürgősségi osztályon nem fekszik a férjem, ezért 

leküldtek a halottasházba. Ott találtam meg a szerelmemet

 – mondta a Borsnak nem sokkal a tragédia után a hadiözvegy. 

Mária fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje a férje történetét. Az asszony szerint a hitvese gyilkosság áldozata, a gyilkosok pedig nem érdemelnek bocsánatot.

 

Legyen példakép

- Két kisgyermek és egy egész ország elvesztett egy szerető családapát.

 Ilyen áron nem szeretett volna hőssé válni, de ha már így alakult, mindent elkövetek, hogy értelmet nyerjen a halála

 – nyilatkozta most a családanya, aki jól tudja: a férje emlékének megőrzésén túl a legfőbb feladata, hogy a kisfiúkból becsületes férfiakat neveljen.

Bár a mai napig nem mondtam el nekik a teljes igazságot az édesapjuk haláláról, nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk Sándorról. A mai napig szeretjük őt, ezt a gyerekek minden egyes alkalommal elmondják

 – magyarázta Mária.

Nem tud új életet kezdeni

Ugyan a barátai arra biztatják a hadiözvegyet, hogy kezdjen új életet, ő egyelőre képtelen megtenni az első lépéseket.

- A közös otthonunkban minden változatlan. 

Nem szeretném Sándor személyes holmijait elpakolni. Azzal, hogy látom azokat, egy kicsit olyan, mintha még ő is velünk lenne.

 Megnyugtat, ha látom a fényképét, vagy megölelhetem a kedvenc ruháit. A gyerekekkel nem is szeretnénk Ocsakovból elköltözni.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy kombájn egy láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan biciklivel kerékpározó 17 éves fiút hétfő este Battonyánál, majd elhagyta a helyszínt, de vezetőjét a rendőrök azonosították és előállították – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!