2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

Lezárt akta: megszegett munkavédelmi szabályok

Figyelmetlenség és hanyagság vezetett egy ecseri cég alkalmazottjának tavaly nyári halálához a gyanú szerint. A betonkeverő lapátjai összepréselték az 51 éves karbantartót.

  • Lezárt akta: megszegett munkavédelmi szabályok

Életveszélyes állapotban vitték mentőhelikopterrel kórházba 2020. július 25-én 13 óra után a betonkeverő lapátjai közé szorult munkást. Néhány órával később belehalt sérüléseibe, halálának körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya kezdte vizsgálni.

A helyszíni szemle adatai, a nyomozás közben beszerzett igazságügyi orvosszakértői, igazságügyi munkavédelmi szakértői vélemények alapján a rendőrök a cég 43 éves vezetőjének és egy 41 éves alkalmazottjának büntetőjogi felelősségét állapították meg.

A beindított betonkeverőben rekedt áldozat testére ható erőhatások alsó végtagi, medencetáji durva roncsolódásokat, súlyos vérveszteséget, traumás shock-ot okoztak. Kiderült, a gépet az egyik alkalmazott figyelmetlenül kapcsolta be: a fenéknyílás ajtaját kezelő gomb helyett az indítógombot nyomta meg.

A cég vezetője több munkavédelmi szabálytalanságot is elkövetett a gyanú szerint.

nem gondoskodott a gép szerviz paneljén lévő gombok egyértelműen megkülönböztethető feliratáról/jelzéséről,

nem készítette el a gép karbantartási szabályait,

nem adott ki tartály beszállítási engedélyt,

nem részesítette oktatásban a karbantartást végzőket,

nem készítette el a betonkeverővel kapcsolatos üzemeltetési, karbantartási dokumentumokat,

nem gondoskodott a biztonságos munkavégzés feltételeiről.

Mulasztásai, valamint alkalmazottja figyelmetlensége a szakértők szerint ok-okozati összefüggésben állt az áldozat halálával.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!