2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kék hírek

Lezárt akta: engedély nélkül kereskedett védett hüllőkkel és kétéltűekkel

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak a 47 éves helybélivel szemben.

  • Lezárt akta: engedély nélkül kereskedett védett hüllőkkel és kétéltűekkel

Természetkárosítás bűntette miatt folytattak eljárást a megyeszékhely nyomozói egy 47 éves helybélivel szemben. A férfi a gyanú szerint 2020. óta tenyésztett védett hüllőket és kétéltűeket otthonában, és kereskedett azokkal. Ez a tevékenység azonban hazánkban engedélyköteles, és a férfi nem rendelkezett természetvédelmi hatósági engedéllyel. A nyomozás során fény derült arra is, hogy az egyedeket egy nemzetközi börzén vásárolta, majd egy holland társaságot megbízva Japánba szállíttatta, ahol értékesítette őket. A férfi lakásán végzett kutatás során 73 védett állatot foglaltak le a rendőrök, melyeknek az értéke meghaladja a 2 millió forintot.

Az illegális állattartónak hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell, mivel valótlan igazolásokat állított ki az egyedek származásáról, szaporításáról és birtoklásáról, majd ezeket adta vevőinek. A helybéli a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte bűnösségét. Ügyében a nyomozást a napokban lezárták a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

 

 

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!