2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Letartóztatásban az ámokfutó rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a többszörös visszaeső férfinek a letartóztatását, aki Balassagyarmaton ittas állapotban egy autót akart elrabolni, majd a sértettet is magával vonszolva menekült, később pedig balesetet okozott az autóval.

  • Letartóztatásban az ámokfutó rabló

A 26 éves férfi 2022. június 8-án késő este az egyik balassagyarmati áruház parkolójában odalépett a gépkocsija mellett álló sértetthez, aki a jármű motorját járva hagyta, és a nyitva lévő bal első ajtótól mintegy fél méter távolságra cigarettát szívott.

 

A gyanúsított odament hozzá, majd szó nélkül nagy erővel mellbe lökte, amitől a sértett hanyatt esett. Az elkövető ekkor beült a vezetőülésébe, a sértett ezt észlelve felkelt a földről és behajolt a járműbe, megpróbálva megakadályozni annak elvitelét.

A gyanúsított azonban a jármű megtartása érdekében előre menetben nagy sebességgel elindult, közvetlenül veszélyeztetve ezzel a gyanúsított ruhájába, illetve a gépkocsi B oszlopába kapaszkodó sértett testi épségét. Mintegy 5-10 méter távolságon vonszolta magával a parkoló területén a sértettet, aki végül az aszfaltos felületre esett, és mindkét karján, bal lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket.

A rabló az általa előidézett veszélyhelyzet során megsérülő sértettet segítségnyújtás nélkül hátrahagyva Balassagyarmat városközpontja irányába indult, eközben a jármű felhajtott az útpadkára és egy bokron is áthajtott.

A férfi nagy sebességgel a Rákóczi úti körforgalomig közlekedett, ahol hátulról belehajtott egy szabályosan közlekedő személygépkocsiba. Ekkor személyi sérülés ugyan nem történt, de a gyanúsított által vezetett jármű olyan mértékben megrongálódott, hogy az a további közlekedésre már nem volt alkalmas.

 

Az ámokfutó ekkor anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy az általa okozott balesetben érintett másik jármű vezetője vagy akár kívülálló más személy megsérült vagy segítségnyújtásra szorul-e, gyalogosan eltávozott a helyszínről, de később elfogták.

Fiatal életkora ellenére többször, többek között rablás miatt is volt már büntetve, legutóbb ez év tavaszán szabadult.

 

A mostani cselekménysorozata kapcsán öt bűncselekmény miatt is felelnie kell. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói rablás, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őt gyanúsítottként.

 

A férfit az ügyeletes ügyész indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta.

 

Az ügyben kiadott rendőrségi sajtóközlemény az alábbi linken érhető el:

https://www.police.hu/hu/ hirek-es-informaciok/ legfrissebb-hireink/bunugyek/ egy-oran-belul-rendorkezen-a- rablo-0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!