2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Kék hírek

Közel ezer zsák szemetet szedtek össze a budapesti rendőrök

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a kerületi kapitányságok és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szemétszedési akción vettek részt.

  • Közel ezer zsák szemetet szedtek össze a budapesti rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság április 22-ére a Föld napjára hirdette meg a nagy szemétszedési akciót. A rossz időjárási viszonyok miatt a budapesti rendőrök esőnapot tartottak, és 2022. június 3-án 10 órától több mint 300 rendőr, rendvédelmi alkalmazott, és munkavállaló indult el a saját kerületében szemetet szedni a Környezetvédelmi világnap alkalmából. 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) június 5-ét a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) nyilvánította 1972-ben. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára.

A budapesti rendőrök a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy szemétszedési challenget szerveztek, aminek keretében a kerületi kapitányságok – saját maguk által választott területen – megtisztították a környezetet.

A nagy szemét szedési akción több mint 300 rendőrségi munkatárs közel ezer zsák szemetet szedett.

A zsákokat a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!