2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kék hírek

Korrupt hatósági állatorvosokat lepleztek le

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

  • Korrupt hatósági állatorvosokat lepleztek le

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: a birtokukba került információk szerint az utóbbi években erre szakosodott elkövetők - az exportengedélyeket kiállító hatósági állatorvosokkal összejátszva - egyre több kölyökkutyát szállítottak ki és értékesítettek külföldön úgy, hogy azok az előírt kort és fejlettségi szintet nem érték el, a szükséges oltásokat és esetenként az azonosító chipeket sem kapták meg. Sok esetben mindezek miatt az állatok egy része már a szállítás során elpusztult vagy maradandó egészségkárosodást szenvedett - fűzték hozzá.

Jelezték: az elmúlt időszakban több hasonló ügyet is sikeresen felderítettek, idén márciusban pedig a kiviteli engedélyek kiállítására jogosult - kormánytisztviselőként dolgozó - hatósági állatorvosok körében kezdeményeztek megbízhatósági vizsgálatokat. A szolgálat tárgyalótisztjei olyan tenyésztőnek adták ki magukat, akik nemcsak megfelelő telephellyel nem rendelkeznek, de el akarják kerülni a kutyák kötelező egészségügyi vizsgálatát és a beültetett chipek ellenőrzését, mindezért pedig hajlandóak korrumpálni is az állatorvost.

Az NVSZ tájékoztatása szerint az integritástesztekkel ellenőrzött kormánytisztviselők közül ketten is elfogadták a tárgyalótisztek ajánlatát, és anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát láttak vagy megvizsgáltak volna. Eljárásuk során 40-40 ezer forint jogtalan előnyt fogadtak el, ezért ellenük a szolgálat - hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt - feljelentést tett az illetékes nyomozóügyészségeken. Amennyiben a bíróság megállapítja bűnösségüket, úgy cselekményükért akár nyolc évi szabadságvesztéssel is büntethetők - mutatott rá az NVSZ.

A szervezet közleményében hangsúlyozta, hogy "bűnfelderítő, bűnmegelőző tevékenysége során a megbízhatósági vizsgálatok jogintézményét nemcsak a rendvédelem, de minden más, a jogszabályokban meghatározott, védett terület vonatkozásában joga és kötelessége alkalmazni a hivatali, korrupciós bűncselekmények visszaszorítása érdekében".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy kombájn egy láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan biciklivel kerékpározó 17 éves fiút hétfő este Battonyánál, majd elhagyta a helyszínt, de vezetőjét a rendőrök azonosították és előállították – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!