2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kék hírek

Kiemelték

Túlsúlyos karavánokat vezettek ki a Pest megyei rendőrök az M0 autóúton.

  • Kiemelték

A szigetszentmiklósi járőrök szűrték ki a forgalomból azt a román honosságú járműszerelvényt, amely az M0 autóúton közlekedett 2021. október 4-én délután. A mérés alátámasztotta sejtésüket, a "húzón" és a tréleren is plusz kilókat mutatott a műszer. A 404 kilogramm túlsúly miatt a sofőrnek 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. Bónuszként 20.000 forint helyszíni bírságot is be kellett fizetnie szabálytalan áruszállítás miatt.

Aznap egy másik karavánt is kivezettek a forgalomból a rendőrök. A bolgár honosságú járműszerelvény, a megengedettnél 65 kilogrammal többet nyomott.A sofőrnek 50 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. 

A járműveket a rendőrök leparkoltatták, mindkét sofőr csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatta útját.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:

járművet megterhelni oly mértékig szabad, hogy tömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg!

a rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse!

gondoskodni kell a rakomány egyenletes elhelyezéséről azért, hogy az a jármű stabilitását számottevően ne rontsa!

a járművön túlnyúló rakományt, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) szerint meg kell jelölni!

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!