2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélték a társukat megölő szerepjátékosokat

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt a két vádlottat, aki még 2010-ben megölte társát a Szódás-barlangnál - tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.

  • Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélték a társukat megölő szerepjátékosokat

Csiha Gábor sajtószóvivő közleményében azt írta: a Pest Megyei Főügyészség 2014-ben emelt vádat a bűnügyben, a Budapest Környéki Törvényszék 2021. június 15-én hirdetett elsőfokú ítéletet. A két vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölésben, és mindkettőjüket 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a szabadidejében rendszeresen szerepjátékot játszó két vádlottnak a sértett kölcsönt folyósított, amelyet ugyan törlesztettek, de társuk további követelésekkel állt elő.

A két férfi 2010-ben elhatározta, hogy mivel a sértett elárulta barátságukat, megölik. Először - sikertelenül - mérgezéssel próbálkoztak. A sértettet 2010. április 17-én elhívták egy pilisi túrára. A Szódás-barlang közelében megtámadták, késsel többször megszúrták. A bántalmazott férfi a helyszínen meghalt. A vádlottak a sértett holttestét az erdős területen elrejtették, mobiltelefonjáról pedig hamis hívásokat kezdeményeztek, majd autójával visszautaztak Budapestre, ahol a járművet a III. kerületben hátrahagyták. A gépkocsit 2010 októberében találták meg a rendőrök, a sértett földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

Az ítélet ellen a két vádlott és védőjük - az ítélet megalapozatlanságára hivatkozva - felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyását kérte, a táblabíróság pedig csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletével az ügyészi indítványnak helyt adott, a két vádlottat 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!