2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kék hírek

Játékfegyverrel próbált rabolni a férfi

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki játékpisztollyal akart kirabolni egy mosonmagyaróvári lottózót

  • Játékfegyverrel próbált rabolni a férfi

A vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi 2021 decemberében annyira rossz helyzetbe került, hogy már az autóját sem tudta megtankolni, semmi pénze nem volt.

Elkeseredésében úgy döntött rablással szerez pénzt. Autójából magához vett egy játékpisztolyt és azzal ment be egy lottózóba, úgy hogy az arcán szájmaszkot viselt. Ott a játékfegyvert ráfogta a boltban egyedül lévő 45 éves sértett hölgyre és a pénzt követelte.

Laikus számára a játékpisztoly éles lőfegyvernek tűnhetett.

Az eladó ennek ellenére nem ijedt meg, hanem távozásra szólította fel a támadót és megpróbálta ellökni. A terhelt sem engedett, végül ő lökte el a sértettet, aki segítségért kiabált. Ekkor lépett be két személy az üzletbe, és ettől a vádlott végül elmenekült, anélkül, hogy bármit megszerzett volna.

A büntetett előéletű, letartoztatásban lévő terheltet az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás kísérletével vádolja, ezért vele szemben tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra, hogy a vádlottat kötelezze a bíróság a közel 1,5 millió Ft-os bűnügyi költség viselésére, mely magában foglalja a genetikai szakértő díját is.

A nyomozást az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!