2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Kék hírek

Ítéletet a törvényszék annak a fiúnak az ügyében, aki egy betondarabot ejtett társa fejére

Az ítélet jogerős.

  • Ítéletet a törvényszék annak a fiúnak az ügyében, aki egy betondarabot ejtett társa fejére

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a törvényszék annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint kiskorú barátaival együtt focizott 2021 májusában a múcsonyi általános iskola előtt.

Az egyik gyermek berúgta a labdát egy szemközti, elkerített, lakatlan, romos épületbe. A vádlott játszótársaival együtt a letaposott drótkerítésen keresztül bement az udvarra a labdát keresni. A vádlott felment az épület második emeletére, ahol egy 13 kg súlyú betondarabot talált, amelyből egy 30 cm hosszú vasrúd állt ki. Ezt felemelte, megpróbálta összetörni, a földre dobta, majd a vasrúdnál fogva lóbálni kezdte.

Az emelet főbejárat feletti része nyitott volt. A vádlott e rész felé lendítette a tömböt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, tartózkodik-e a közelben valaki. A rúd azonban kicsúszott a kezéből és a betondarab a nyitott részen át éppen a bejáratnál elhaladó sértett fiú fejére esett. A gyermek elveszítette eszméletét és összeesett. A vádlott próbálta csillapítani a vérzést, leöblítette a sebet és egyik társával, a sértett testvérével együtt az orvosi ügyeletre vitte a megsérült fiút, akinek töréses koponyasérülése közvetetten életveszélyes volt.

Ugyanakkor a terhelt megfenyegette a sértett testvérét, hogy ha elmondja, ő okozta a balesetet, akkor meg fogja verni. A fiú az eljárás során előbb véletlenként írta le a történteket, később aztán a valóságnak megfelelően nyilatkozott.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta. Ennek tartama alatt a terhelt pártfogó felügyelet alatt áll.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte a vádlott mindkét bűncselekményre vonatkozó beismerését és a cselekményt követően tanúsított magatartását, amikor igyekezett ellátni a sértettet és orvoshoz vitte. Enyhítő körülmény volt az is, hogy bocsánatot kért, a sértett pedig megbocsátott neki, ugyanígy minősült továbbá, hogy a vádlott rendezett körülmények között él, megfelelő jövőképe van.

Az ítélet jogerős.

 

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!