2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Ismét nyomozás indult Babicsek Bernát halála ügyében

Családot készült alapítani halála előtt a színész?

  • Ismét nyomozás indult Babicsek Bernát halála ügyében

Kedden, június 28-án lenne 42 éves Babicsek Bernát. A színész-zenész hirtelen, váratlan halála az év legelején az egész országot megrázta. Mint ismert, solymári otthonában 2021. december 31-én tűz keletkezett, halálát minden bizonnyal füstmérgezés okozta. Holttestét másnap a saját családja találta meg. 

Sokan vélik úgy: megakadályozható lett volna a tragédia, főleg annak fényében, hogy a riasztó meg is szólalt, bejelzett, a szolgáltató munkatásai pedig ki is mentek a helyszínre, ám mivel nem láttak semmi gyanúsat, eljöttek. Ennek fényében a család ügyvédhez fordult segítségért.

– Kiérkezik a biztonsági szolgálat, ahogy kell, megnézi, látja, hogy a szellőzőn jön a füst. Na most hogy ő összekeveri a szellőzőt a kéménnyel, vagy össze lehet-e keverni egyáltalán a kéménnyel, ez kérdés. Látja, hogy onnan jön a füst, nem akarja felébreszteni a Bernátot, és elmegy.

Az az álláspontunk, hogy ez egy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés– vázolta a család által jogilag kifogásolt eseménysort májusban Dr. Borbély Zoltán, aki szerint egyértelműen nem lehet összekeverni egy szellőzőt és egy kéményt, így egy foglalkozási szabályszegés történt.

Tovább nyomoznak

De vajon mi a helyzet jelenleg jogi fronton? Történt-e lépés azóta?

– A Pest Megyei Főügyészség hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi döntését, amelyben elutasították a panaszunkat. Az ügyészség nyomozást rendelt el, hiszen további vizsgálatok szükségesek annak tisztázására, fennáll-e bűncselekmény gyanúja. Indítványozzuk továbbá, hogy másik nyomozatóhatóságot jelöljenek ki az ügyben – árulta el a Babicsek család jogi képviselője a Blikknek.

A lap egyébként Bernát édesanyjával, Márta asszonnyal is beszélt, aki elárulta: fiának nagy tervei voltak a halála előtt a magánéletét illetően. Sajnos ezek már nem valósulhattak meg.

– A fiam barátai is gyakran keresnek, nemrég egyikük azt mesélte, Bernáttal arról beszéltek, hogy ideje lenne megállapodnia, családot alapítani. Talán volt kialakulóban egy kapcsolata, és tudom, szeretett volna gyerekeket. Mi is vágytunk már unokákra, és remélem, ez hamarosan megadatik. Bár ez sem adná vissza a gyermekünket, talán enyhítene a fájdalmunkon. 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!