2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Kék hírek

Idős embereket károsítottak meg csalók, vádat emeltek ellenük

Vádat emeltek egy idős embereket "unokázós" csalásokkal megkárosító bűnszövetség három tagja és az általuk így megszerzett vagyon átutalását végző pénzmosó ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

  • Idős embereket károsítottak meg csalók, vádat emeltek ellenük

A vádirat szerint az elkövetők az Egyesült Királyságból szervezve idősektől csaltak ki pénzt telefonon: azt állították, hogy egy családtagjuk közlekedési balesetet okozott, amelyben megsérült, és anyagi kár is keletkezett. Az angliai hívószámról jelentkező szélhámosok közölték, hogy a hivatalos eljárás elkerüléséért az idős rokonnak sürgősen pénzt vagy ékszereket kell küldenie.

Az elkövetők a bűncselekmények magyarországi irányítására beszerveztek egy 20 éves férfit, aki bevonta 23 éves sógornőjét és egy másik férfit futárként, egy harmadikat pedig arra vett rá, hogy a megszerzett pénz egy részét utalja el külföldre - ismertették.

A csalók Kőbányán, Kistarcsán, Kiskunhalason és Pomázon 70-es, 80-as éveikben járó sértetteket tévesztettek meg, és hozzávetőlegesen 7 millió forint kárt okoztak, ebből 3 millió forint megtérült - írták.

A X. és XVII. kerületi ügyészség három ember ellen bűnszövetségben és üzletszerűen, időskorúak sérelmére elkövetett csalások, negyedik társuk ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat - olvasható a közleményben.

mti

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Pusztító hurrikán közelít az Egyesült Államok felé, a legnagyobb veszélyben pedig a floridai félsziget lakói vannak. A forgószél miatt már napok óta készülődik a lakossá. Híradónknak a floridai magyarok tiszteletbeli konzulja adott exkluzív interjút.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!