2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Hős apa: marcangoló kutyafalka közé vetette magát, hogy megvédje gyerekei életét

A férfi utolsó erejével is a gyerekeit védte, azonban csodával határos módon végül életben maradt.

  • Hős apa: marcangoló kutyafalka közé vetette magát, hogy megvédje gyerekei életét

Az 58 éves Stamatis éppen gyerekével, Dannyvel, és a fiúcska unokatestvéreivel, Roxyval és Teddyvel kirándult a szunnyadó Sousaki vulkán egyik elhagyatottabb területén, amikor a semmiből egy 15 fős, vadon élő afrikai oroszlánkutyafalka bukkant fel. Az apa azonnal tudta, hogy baj lesz, a kutyák ugyanis, ahogyan kiszúrták őket, azonnal támadásba lendültek: 

- Nagyjából egy kilométer sétáltunk a földúton, amikor a kutyák odaértek. A legelső gondolatom az volt, hogy a kutyák és a gyerek közé kell kerülnöm 

- mesélte a Daily Mailnek a hős családapa. 

- Csak egy hátizsák volt nálam, benne a gyerekek kulacsaival, amivel egy rövid ideig távol tudtam tartani a kutyákat, de aztán olyan erővel haraptak a karomba, hogy elejtettem. Ezután letepertek, és a földön marcangoltak, ahol értek. Közben végig azt kérdeztem magamtól: hogyan lehet ez a vég? Teljesen elvesztettem az erőm, egyre jobban elhagytam magam

 - mondta a még mindig lábadozó férfi. 

Akkor kapott erőre, mikor utolsó erejével meglátta, hogy a kutyák a mögötte menekülő Danny, Teddy és Roxy után vetik magukat.

- Amikor megláttam, hogy harminc méterrel mögöttem a kutyák a gyerekeket üldözik, valamiféle isteni erő szállt meg, éreztem, hogy fel kell állnom

 - szögezte le. A kutyákat ezután az ereje vége felé járó, tucatnyi súlyos sebből vérző férfi mégis elkergette, a gyerekek pedig végül kisebb-nagyobb sérülésekkel, de megúszták a támadást: fenekükön, karjukon, lábukon és fülükön harapták meg őket a kutyák. 

Stamatis azonban már alig élt, bal karja nem mozgott, azonban a gyerekeket muszáj volt lejuttatnia a hegyről, így összeszedte minden erejét, és fél kézzel levezetett az első településig, ahonnan azonnal mentő szállította kórházba. 

Felesége Allison, és az asszony nővére - Roxy és Teddy anyukája - Suzie sokkot kaptak, mikor megtudták, mi történt, főleg, hogy Stamatist azonnal a műtőbe tolták, hat napos lábadozás után engedték el az athéni kórházból.

- A végén el kellett takarni a gyerekek szemét, hogy ne lássák a vérfürdőt 

- mondta. A helyi rendőrség azóta eljárást indított, ugyanis már régóta tudják a helyi képviselők, hogy a családot is megtámadó afrikai oroszlánkutyák igencsak elszaporodtak a környéken, mégsem tettek semmit a helyzet javítása érdekébe, mi több, még csak le sem zárták a területet. 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!