2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

Hét év börtönbüntetésre ítélték a villamosmegállóban késelő férfit

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletével 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolt. 

  • Hét év börtönbüntetésre ítélték a villamosmegállóban késelő férfit

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató – korábban pszichiátriai kezelés alatt is álló – terhelt 2021. január 8-án és 9-én két hajléktalan ismerősével italozott, akihez csatlakozott további négy – szintén hajléktalan – személy is. A vádlott indulatos állapotban volt és a társaságában lévő személyekkel kötözködött, az egyik férfi nyakához pedig kést is szorított. Végül a terhelt a férfi kérlelésére felhagyott a támadással. 

Később a vádlott villamosra szállt az ismerőseivel, majd a szerelvényről egy újbudai megállóban leszállva szóváltásba keveredett az egyik férfival. Ennek során kölcsönösen lökdösték és szidalmazták egymást, majd a terhelt ezúttal is elővette a kését és egy alkalommal közepes erővel mellkason szúrta vitapartnerét. A vádlott távozott a helyszínről, az életveszélyes sérülést szenvedett sértetthez pedig a társai hívtak mentőt.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hirdetett.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a terhelt megbánta tettét, azt, hogy az kísérleti szakban maradt, továbbá az időmúlást is. Ezen felül enyhítő körülmény volt még a terhelt egészségi állapota és az, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott ittas állapotát és többszörösen bűntettet előéletét.  

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezést jelentett be. 

A bíróság – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt – fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!