2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az anyját halálra késelő mogyoródi nő húsz éves fegyházbüntetését

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az anyját halálra késelő mogyoródi nő húsz éves fegyházbüntetését, így az jogerőre emelkedett - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

  • Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az anyját halálra késelő mogyoródi nő húsz éves fegyházbüntetését

Az első fokon eljáró bíróság korábbi közleménye szerint az alkoholbeteg nő és rendszeres ápolásra szoruló anyja között megromlott a viszony. Az elkövető tehernek érezte a sértett gondozását, már a külföldre költözést tervezte, és meghirdette eladásra a szülői házat. A vádlott 2020 áprilisában, miután szeszes italt fogyasztott és gyógyszert vett be, konyhakéssel több tucatszor megszúrta és néhányszor meg is vágta az ágyon ülő idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe; tettéről maga értesítette a rendőrséget.

A másod fokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla nem tartotta alaposnak sem a felmentésre irányuló védelmi, sem pedig a súlyosítás iránti ügyészi fellebbezéseket. Ezért kisebb pontosításokkal jóváhagyta a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét, amely különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt.

Jelezték: a terhelt legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélőtábla indoklása szerint a vádlott a megbánás legkisebb jelét sem mutatta. Indokoltnak látták a húsz év szabadságvesztés kiszabását, ugyanakkor - az ügyészi indítvánnyal ellentétben - nem tartották szükségesnek az életfogytig tartó büntetést - írták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!