2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Kék hírek

Hátba szúrta a testvérét, majd rágyújtotta a házat

Az ügyészség indítványával egyezően, a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szegedi Törvényszék azon végzését, amellyel a mórahalmi férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta.

  • Hátba szúrta a testvérét, majd rágyújtotta a házat

A Szegedi Törvényszék az elsőfokú ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a férfi 2020. január 4-én Mórahalmon ittas állapotban szóváltásba keveredett a testvérével. Ennek során egy késsel a neki háttal álló sértettet közepes erővel megszúrta, melynek következtében a testvére életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi a szúrást követően magához vett egy benzineskannát, amelynek tartalmát az ingatlanban szétlocsolta és azt meggyújtotta. Az így kialakult tűzben a főépület valamint az egyik melléképület teljesen leégett. A sértett a helyszínen az életét vesztette, holttestét már csak a tűzoltók tudták kihozni az épületből.

Miután az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, az ítélet kihirdetését követően az elsőfokú bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta.

A végzés ellen a férfi és védője jelentettek be fellebbezést a férfi szabadlábra helyezése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket nem tartotta alaposnak és az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt, annak helytálló indokaira tekintettel.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – az elsőfokú végzést helybenhagyta, mivel a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélt férfi vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!