2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Kék hírek

Hat darab pontyot találtak az orvhorgász autójában Nógrád megyében

A rendőrök egy halőrrel közösen hajtottak végre sikeres akciót augusztus 13-án, szombaton: megakadályozták, hogy egy férfi engedély nélkül az éj leple alatt hat darab halat ellopjon a Komravölgyi-víztározóból. Sajnos a pontyokat már nem tudták megmenteni, elpusztult az összes.

  • Hat darab pontyot találtak az orvhorgász autójában Nógrád megyében

Telek Bálint, a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület elnöke a nool.hu-nak elmondta: a rendőrök Egyházasgergén igazoltattak egy férfit késő éjjel, akinek a kocsijában rábukkantak a kopoltyúsokra, így azonnal értesítették a helyi halőrt is.

– Egy orvhorgászt sikerült lefülelniük, aki 23 óra magasságában távozott a víztározó partjáról, méghozzá zsákmánnyal a csomagtartójában. A rendőröknek és a halőrnek köszönhetően azonban nem jutott messzire – tette hozzá Telek Bálint.

A horgászegyesület elnöke azt is elárulta, hogy a halak elpusztultak, így azokat már nem tudták visszaengedni a vízbe.

A történteket megerősítette a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Király-Kollár Ramóna.

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei a napokban, szolgálatellátásuk közben igazoltatták egy személygépkocsi sofőrjét Egyházasgergén. Az intézkedés során megállapították, hogy az 53 éves férfi nem rendelkezik aznapra érvényes horgász engedéllyel, és hat halat kísérelt meg eltulajdonítani a Komravölgyi víztározóból – közölte Király Kollár Ramóna.

 

Hozzátette: a rendőrök a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek, míg a halakat visszaadták a hivatásos halőrnek.

Arról a híradásban nem közöltek információt, hogy milyen halakat vittek el engedély nélkül, de a Pecaverzum Telek Bálinttól megtudta, a hat darab példány mindegyike ponty volt. 

Ez a mennyiség még engedéllyel is sok lenne, nemhogy anélkül. Főleg úgy, hogy a hat hal össztömege 14 kiló körülre tehető, a legkisebb 1,2 kilós, míg a legnagyonbb 4 kilós volt. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!