2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kék hírek

Hármas osztályzat miatt szúrta hátba tanárnőjét András

Hamarosan kiderül, felmentik, vagy elítélik az osztályfőnökét leszúró győri gimnazistát: végéhez közeledik H. András ügye, akár 15 év is lehet a büntetése.

  • Hármas osztályzat miatt szúrta hátba tanárnőjét András

Napokon belül pont kerület a győri diák ügyének végére, aki miután hármast kapott egy dolgozatára, hátba döfte osztályfőnökét. Mint ismert, H. András előre eltervezte, hogy bosszút áll tanárán, így 2019 decemberében, az ötödik órán, miután megkapta dolgozatát, és a tanára hátat fordított neki, egyszerűen hátba szúrta egy zsebkéssel.

A sikító áldozat nyakát a földön tovább döfködte, mellkasa felé is bökött. Több diák rémületében kirohant, egy diák, M. Bálint közéjük lépett, elvette a kést és azt kérdezte: „miért csináltad ezt?” 

Majd ebből tanul, elegem volt a tanárnőből

– felelte a diák, aki később mindvégig azt állította, nem emlékszik semmire a támadásból – írta meg az Új Szó.

A vérfagyasztó jelenet tehát az egész osztály előtt zajlott, bár a történteken nem feltétlenül lepődtek meg osztálytársai, ugyanis az Indexnek korábban több diák is arról számolt be: 

András előre kijelentette, hogy ha rossz jegyet kap a dolgozatára, le fogja szúrni a fizikatanárnőt, mert elege van belőle.

Andrással kapcsolatban felmerült, nem egészen volt tisztában azzal, hogy mit tesz, ám az igazságügyi elmeszakértő egyértelműen beszámíthatónak tartotta az akkor 17 éves tinédzsert. Azóta több pszichiáter vizsgálta meg, először a Heim Pál Gyermekkórház csapata valószínűsített a fiúnál autizmus spektrumzavart, majd a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikájának szakvéleményére hivatkozva kérte a védelem, hogy mentsék fel a fiút. Egyébként a tanárnővel többször is beszélt azóta András, az asszony megbocsájtott neki.

A fiút előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár 15 évnyi börtönbüntetés is várhat rá. A tárgyalások október 4-én folytatódnak perbeszédekkel a Győri Törvényszéken.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!