2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Harcba száll a becsületéért LL. Junior volt felesége, Hopp Csilla barátnője

Inkább vállalja a bírósági tortúrát, minthogy úgy kelljen élnie, hogy az ő lelkén szárad egy gyermek halála. P. Kármen ezért nem fogja elfogadni a felfüggesztett börtönbüntetést, amit az ügyészség kért rá gondatlanságból elkövetett emberölésért.

  • Harcba száll a becsületéért LL. Junior volt felesége, Hopp Csilla barátnője

Napokon belül bíróság elé áll az a fiatal nő, aki jelen volt annál a tragikus balesetnél, melyben L.L. Junior kisfia, Dávidka meghalt.

Nyilvánvaló, hogy aki ott volt aznap, az soha az életében nem tudja kitörölni az emlékeiből 2019. augusztus 31-ét. A napot, amikor a kisfiú egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezét a felnőtt fogásából, és átrohant az úton. A gyermeket egy arra szabályosan haladó autó elütötte, aminek következtében a kicsi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

 

A rendőrségi nyomozás azonnal kezdetét vette, az első hírek arról szóltak, hogy a gyermek édesanyja, Hopp Csilla fogta a kisfiú kezét… Aztán a nyomozás előrehaladtával megváltozott az ügyészség álláspontja, és végül az édesanya barátnőjét, P. Kárment vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

A fiatal nő számára halmozottan nehéz ez a helyzet: a legjobb barátnője gyermekének halálát kérik rajta számon, idén februárban pedig életet adott az első gyermekének, édesanya lett. Kismamaként pedig különösen érzékeny az emberi lélek.

Kármennek napokon belül kell bíróság elé állnia, már ismert az előkészítő ülés időpontja. Ha ezen a tárgyaláson Kármen elfogadja az ügyészség vádját, a gondatlanságból elkövetett emberölést és az azért járó felfüggesztett büntetést, számára véget is ér a tortúra. Kisétál a bíróságról és végre megpróbálhat tovább lépni.

 

De a fiatal édesanya a hírek szerint harcba száll, s nem ismeri el a bűnösségét. Inkább végig csinálja az akár még évekig elhúzódó tárgyalássorozatot, kockáztatva azt, hogy esetleg komolyabb büntetést is kaphat, minthogy azzal a tudattal éljen élete végéig, hogy a kisgyermek halála szárad a lelkén.

– Ebben az ügyben a vádemelés óta nem történt semmi– mondta lapunk megkeresésére dr. Drescher Ivor, P. Kármen ügyvédje. – Amit az ügyfelem a nyomozati szakban mondott, arról nem tudok nyilatkozni, arról azonban igen, hogy csak az számít majd, amit az előkészítő ülésen mond majd. Ott egyébként nem kell sokat beszélnie, csak annyit kérdeznek majd, hogy bűnösnek vallja magát vagy sem.

Mikor azt kérdeztük az ügyvédtől, hogy mit fog felelni Kármen, akkor a jogász így felelt:

– Ezzel kapcsolatban nem nyilatkozhatok még.

Hopp Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor szerint érthető, hogy miért nem fogja bűnösnek vallani magát P. Carmen:

– Bár a felfüggesztettel azonnal kisétálhatna a bíróságról, nem csodálom, hogy nem akar úgy élni, hogy az egész világ úgy tekint rá, mint egy gyermek gyilkosra. Muszáj lesz kiállnia magáért.

Borsonline

Fotó: TAMAS DOMBOVARI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!