2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Gyorsan vádat emeltek a halőrök elől menekülő csapóhorgos orvhorgász ellen

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki csapóhoroggal akart halat fogni Hajdúnánás környékén – olvasható az ügyészség hivatalos honlapján június 8-án megjelent tájékoztatóban.

  • Gyorsan vádat emeltek a halőrök elől menekülő csapóhorgos orvhorgász ellen

A vádiratban szerepel, hogy a vádlott a Keleti-főcsatorna egyik stégjén elhelyezett egy csapóhorognak nevezett halászati eszközt, amit a stég lábához erősített, majd a vízben hagyta. 

A férfi 2022. április 12-én délután visszament azért, hogy ellenőrizze a horgot, amire újabb csalit tett, és visszadobta a vízbe. Miközben a csapóhorgot igazgatta, észrevette a csatorna túloldalán lévő halőröket, ezért meg akarta semmisíteni az eszközt. Mivel ez nem sikerült, a férfi sietve távozott a helyszínről.

A jogszabályok értelmében a vádlott által használt csapóhorog tiltott halfogási eszköznek minősül, amit a nyomozást végző Hajdúnánási Rendőrkapitányság rendőrei lefoglaltak.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő elkövetővel szemben orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. 

Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, a tiltott eszközt pedig kobozza el.

Fotó Police.hu

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!