2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Franciaországi menekültszállón bújtatták arab ismerősei Renáta és Alíz gyilkosát

Brestben kapták el azt a 49 éves tunéziai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus elején Bécsben megölte Ö. Renátát és annak 15 éves lányát.

  • Franciaországi menekültszállón bújtatták arab ismerősei Renáta és Alíz gyilkosát

– Nemrég kaptam a hírt arról, hogy megvan a nemzetközi elfogatóparanccsal keresett Mahmoud N., aki a gyilkosság elkövetése után Párizs felé vette az irányt. Onnan vonattal utazott tovább, és egy arab közösség révén tudott közel másfél hónapig bujkálni – közölte a Blikknek dr. Ujvárosi Veronika, a bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, aki az áldozatok családtagjait segíti abban, hogy érvényesüljenek a jogaik, de tolmácsként is számíthatnak rá az eljárás során.

A Blikk beszámolt arról, hogy az osztrák főváros rendőrsége augusztus 6-án jelentette be, hogy egy 49 éves tunéziai férfit gyanúsítanak azzal, hogy megölte élettársát, egy 32 éves magyar nőt, Ö. Renátát és annak 15 éves lányát, E. Alizt Bécsben, a Mariahilf városrészben.

 

A brutális emberölés úgy derült ki, hogy az asszony 7 és 2 éves fiai, Emirhan és Harun augusztus 4-én mentek az orvosi rendelőbe egy általuk ismert szemészorvoshoz, és tőle kértek segítséget, mondván, nem érték el sem az anyukájukat, sem a testvérüket. Az egyik osztrák napilap, a Kronen Zeitung beszámolója szerint a férfi megdöbbent, hogy a gyerekek az anyjuk nélkül, zaklatottan állítottak be hozzá. Az orvos rendőrökkel együtt ment a lakásba, ahol a bezárt, elsötétített hálószobában megtalálták a két, hason fekvő holttestet.

A helyszínen az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, illetve, hogy Renátát és a lányát megfojtották. A 49 éves élettársat szerették volna kikérdezni, ám mivel Mahmoud N. eltűnt, körözni kezdték őt. A két kisfiú azt mondta, előző este még a lakásban volt, de mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A gyerekek a gyilkosságokból semmit nem vettek észre. A rendőrök jártak Mahmoud N. lakhelyén, de nem találták otthon. Mivel a tunéziai eltűnt, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

– Most, hogy Mahmoud N.-t elkapták, visszaviszik majd Ausztriába, ahol a józsefvárosi börtönbe kerül, majd kihallgatják és vádat emelhetnek vele szemben. Ausztriában 2022-ben Ö. Renáta és E. Alíz megölésével egyébként 23-ra emelkedett a meggyilkolt nők száma – tette hozzá az ügyvéd.

A rokonok nem látták a gondokat

„A családtagok elmondták, hogy Renáta erős, határozott jellemű, gondoskodó anya volt, aki a családjáért mindent megtett. A török férje miatt felvette a muszlim vallást, és tartotta magát ahhoz azt követően is, hogy elváltak. Renáta kiegyensúlyozott életet élt, a rokonok pedig semmilyen problémáról nem tudtak” – közölte dr. Ujvárosi Veronika korábbi cikkünkhöz.

Megjegyezte, hogy a nő az élettársával, Mahmoud N.-nel egy ideig határtalanul boldog volt, aztán mégis szakítottak, amit Renáta elmondott a családjának is. „Amikor újra kibékültek, Renáta megszüntette a Facebook-profilját, amit azzal magyarázott a szeretteinek, hogy nem kell neki a Facebook, mert abból csak gondok vannak. Szerintem itt már komoly problémák lehettek, és az élettársa valószínűleg egyre jobban be akarta szűkíteni Renáta kapcsolattartását a magyarországi rokonokkal.”

 

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!