2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kék hírek

Franciaországi menekültszállón bújtatták arab ismerősei Renáta és Alíz gyilkosát

Brestben kapták el azt a 49 éves tunéziai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus elején Bécsben megölte Ö. Renátát és annak 15 éves lányát.

  • Franciaországi menekültszállón bújtatták arab ismerősei Renáta és Alíz gyilkosát

– Nemrég kaptam a hírt arról, hogy megvan a nemzetközi elfogatóparanccsal keresett Mahmoud N., aki a gyilkosság elkövetése után Párizs felé vette az irányt. Onnan vonattal utazott tovább, és egy arab közösség révén tudott közel másfél hónapig bujkálni – közölte a Blikknek dr. Ujvárosi Veronika, a bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, aki az áldozatok családtagjait segíti abban, hogy érvényesüljenek a jogaik, de tolmácsként is számíthatnak rá az eljárás során.

A Blikk beszámolt arról, hogy az osztrák főváros rendőrsége augusztus 6-án jelentette be, hogy egy 49 éves tunéziai férfit gyanúsítanak azzal, hogy megölte élettársát, egy 32 éves magyar nőt, Ö. Renátát és annak 15 éves lányát, E. Alizt Bécsben, a Mariahilf városrészben.

 

A brutális emberölés úgy derült ki, hogy az asszony 7 és 2 éves fiai, Emirhan és Harun augusztus 4-én mentek az orvosi rendelőbe egy általuk ismert szemészorvoshoz, és tőle kértek segítséget, mondván, nem érték el sem az anyukájukat, sem a testvérüket. Az egyik osztrák napilap, a Kronen Zeitung beszámolója szerint a férfi megdöbbent, hogy a gyerekek az anyjuk nélkül, zaklatottan állítottak be hozzá. Az orvos rendőrökkel együtt ment a lakásba, ahol a bezárt, elsötétített hálószobában megtalálták a két, hason fekvő holttestet.

A helyszínen az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, illetve, hogy Renátát és a lányát megfojtották. A 49 éves élettársat szerették volna kikérdezni, ám mivel Mahmoud N. eltűnt, körözni kezdték őt. A két kisfiú azt mondta, előző este még a lakásban volt, de mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A gyerekek a gyilkosságokból semmit nem vettek észre. A rendőrök jártak Mahmoud N. lakhelyén, de nem találták otthon. Mivel a tunéziai eltűnt, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

– Most, hogy Mahmoud N.-t elkapták, visszaviszik majd Ausztriába, ahol a józsefvárosi börtönbe kerül, majd kihallgatják és vádat emelhetnek vele szemben. Ausztriában 2022-ben Ö. Renáta és E. Alíz megölésével egyébként 23-ra emelkedett a meggyilkolt nők száma – tette hozzá az ügyvéd.

A rokonok nem látták a gondokat

„A családtagok elmondták, hogy Renáta erős, határozott jellemű, gondoskodó anya volt, aki a családjáért mindent megtett. A török férje miatt felvette a muszlim vallást, és tartotta magát ahhoz azt követően is, hogy elváltak. Renáta kiegyensúlyozott életet élt, a rokonok pedig semmilyen problémáról nem tudtak” – közölte dr. Ujvárosi Veronika korábbi cikkünkhöz.

Megjegyezte, hogy a nő az élettársával, Mahmoud N.-nel egy ideig határtalanul boldog volt, aztán mégis szakítottak, amit Renáta elmondott a családjának is. „Amikor újra kibékültek, Renáta megszüntette a Facebook-profilját, amit azzal magyarázott a szeretteinek, hogy nem kell neki a Facebook, mert abból csak gondok vannak. Szerintem itt már komoly problémák lehettek, és az élettársa valószínűleg egyre jobban be akarta szűkíteni Renáta kapcsolattartását a magyarországi rokonokkal.”

 

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!