2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Kék hírek

Franciaországban egy ember meghalt és 15-en súlyosan megsérültek a viharokban

Egy embert meghalt és 15-en súlyosan megsérültek a Franciaországot vasárnap virradóra sújtó heves viharokban, amelyek hatása a Météo-France meteorológiai szolgálat szerint a nap folyamán már csökkenőben volt.

  • Franciaországban egy ember meghalt és 15-en súlyosan megsérültek a viharokban

    A normandiai Rouenban harminc év körüli nőt sodortak el az áradások, majd gépkocsi alá szorulva vesztette életét - közölte a helyi önkormányzat.

    Gérald Darmanin belügyminiszter vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a viharos időjárásnak 15 súlyos sérültje van, köztük egy 13 éves fiú, akinek az állapota válságos.        

    A belügyminiszter kiemelte: húsz év óta először fordult elő, hogy az országnak ilyen jelentős területén egyszerre több vihar is kitört. Az anyagi károk közül megemlített egy hidat a nyugat-franciaországi Mayenne megyében, és bortermelő vidékeket az ország délnyugati részén.

    A viharos időjárás szombat délutántól a 100-ból 65 megyét érintett, vasárnap 15 ezer háztartásban nem volt áramszolgáltatás. Helyenként a szél óránkénti sebessége elérte a 100 kilométert, az ország délnyugati részén pedig több centiméteres jégdarabok hullottak az égből, köztük a világhírű francia brandy, az Armagnac szőlővidékein.

    Helyi termelők az AFP francia hírügynökségnek elmondták: 4-5 ezer hektárra becsülik a vihar által sújtott szőlőterületet, és több tízezer hektárnyi termőterületet is érintenek a viharkárok.

    A Météo-France az ország jelentős részében vasárnap feloldotta a viharjelzést, már csak 25 északkeleti megyében lehet esőzésekre számítani.

    A villámlásokról az egész ország területen készültek felvételek, amatőrfotósok a közösségi oldalakra olyan fotókat is feltöltöttek, amelyeken jól látszik, ahogyan a párizsi Eiffel-toronyba belecsap a villám.

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy 17 éves fiút egy kombájn

Halálra gázolt egy kombájn egy láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan biciklivel kerékpározó 17 éves fiút hétfő este Battonyánál, majd elhagyta a helyszínt, de vezetőjét a rendőrök azonosították és előállították – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!