2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Fiktív időpontokra foglaltak román hekkerek bojlis helyeket a Nagykállói Horgásztóra

Feltörték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nagykállói Horgásztó foglalási rendszerét több esetben is Romániából. A hekkerek bojlis horgászhelyeket foglaltak le 2023-ra úgy, hogy még meg sem nyitották a jövő évi regisztrációt.

  • Fiktív időpontokra foglaltak román hekkerek bojlis helyeket a Nagykállói Horgásztóra

„Az elmúlt időszakban Romániából sok esetben foglalási rendszerünk feltörésével 2023. évi foglalásokat küldenek. Regisztrálnak nem létező nevekkel, címekkel. Ezeket a személyeket örökre kitiltjuk a tavon való horgászatból. Érkezéskor személyi igazolványt vagy útlevelet kérünk, és ez alapján be tudjuk azonosítani” – olvasható a 18 hektáros Nagykállói Horgásztó Facebook-oldalán.  

A Pecaverzum Pámer László tógazdától megtudta, az elkövetők – hasonlóan egy horgászhoz – regisztráltak a tó oldalára, ahol bojlis horgászhelyet lehet foglalni. Igen ám, de ők nem az idei év még szabad időpontjait próbálták meg kiválasztani, hanem a 2023-as esztendőre adtak le foglalásokat. 

„Jövő évre foglalnak, pedig még fel sincs téve a naptár, nem létező dolgot foglalnak. Nem értem, miért teszik ezt, mert pénzhez ezzel nem jutnak és foglaláshoz sem” – nyilatkozta honlapunknak Pámer László.

Hozzátette, szerencsére semmilyen anyagi káruk nem keletkezett, de bosszantónak tartja, ami történt. 

„Nagy számban érkeznek a regisztrációk, de folyamatosan töröljük, mert látjuk, hogy nem eredeti e-mail címeket használnak, például afrikait vagy Zöld-foki szigetekit” – mondta a tógazda. 

 

Az ügyben a Nagykállói Horgásztó honlapjának kezelője megtette a szükséges lépéseket. 

Cikkünk megjelenése előtt eltűnt a tó posztja, de mi lementettük. Még románul is kiírták az információkat, amelyeknek azonban csak a hűlt helye maradt. Így nézett ki eredetileg szeptember elsején délután a tó oldala:

 

 

A horgászhelyek foglalásáról elérhető egy videói is, a művelet nem bonyolult, tényleg gyorsan végig lehet rajta menni.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!