2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Kék hírek

Felkutatták a fantomot

Veszélyben lévő fia iránti aggodalmára számítva vette el egy idős asszony megtakarítását a gyanú szerint az a férfi, akit a kistarcsai rendőrök 13 nap leforgása alatt kerítettek elő a semmiből. Nevet és arcot társítottak egy hanghoz, letalpalták, hol tartózkodhat, majd a fővárosban földre vitték.

  • Felkutatták a fantomot

Egy 2022. március 3-án elkövetett csalásról szereztek tudomást a rendőrök, amikor az átvert asszony fia feljelentést tett.

A rendőröknek az elkövetőről kezdetben csekély információ állt rendelkezésre, a személyleírás szinte bárkire ráillett volna. Az áldozat a hangját hallotta, ami nagyon hasonlított fiáéra. Ez volt az oka, hogy az asszony, aki már kétszer sikeresen lerázta a hasonló legendával próbálkozókat, most elhitte a történetet.

Összerezzent, amikor úgy vélte, fiát hallja sírni a telefonban. Csak az járt a fejében, hogy egyetlen életben maradt gyermekét ki kell mentenie abból a bajból, amibe belekeveredett. Kábítószeres ügy, csomagot adott fel, amikor elkapták és „váltságdíjat” kell fizetni, hogy szabadulhasson a rendőrségről.

A megrémült asszony azonnal a postára indult és amennyit lehetett, levett a számlájáról, majd a találka és a pénzátadás meghatározott helyszínére sietett. A templomkertben ült egy padon, amikor egy ismeretlen férfi hozzá lépett. Pillanatok alatt lezajlott az 1,2 millió forintot tartalmazó boríték átadása. Az asszony fel sem ocsúdott, a férfi már el is tűnt, meg sem tudta alaposabban figyelni.

Amikor később felhívta fiát, hogy minden rendben van-e és sikerült-e kiszabadulnia, akkor szembesült vele, átverték, hiszen gyermeke értetlenül állt a hallottak előtt. Ezután értesítették a rendőrséget.

A kistarcsaiaknak beletelt néhány napba, mire azonosították a pénzátvevőt. Hiába keresték azonban ismert lakó-, illetve tartózkodási helyein, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Március 17-ére sikerült egy újabb lehetséges tartózkodási helyét megállapítaniuk, a 26 éves férfit Budapesten, egy józsefvárosi utcában vitték földre. Előállították, kihallgatták, miközben a hajlékán tartott kutatáskor több mint 400 ezer forintot lefoglaltak.

L. József panaszt tett a gyanúsítás ellen, a terhére rótt bűncselekményt tagadta.

Az őrizetbe vett férfi ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság 2022. március 18-án elrendelt.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!