2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Felejtse el a covidot és a majomhimlőt: Újabb szörnyű betegség ütötte fel a fejét

Elsősorban gyerekeket fertőz, és a kiütések mellett egy sor más tünetet is okoz.

  • Felejtse el a covidot és a majomhimlőt: Újabb szörnyű betegség ütötte fel a fejét

Miközben még mindig a levegőben van a covid, ráadásul a majomhimlő miatt is egyre többen félnek, egy teljesen új vírus bukkant fel. A paradicsominfluenza a bőrön megjelenő vörös hólyagokról kapta a nevét. A tünetek hasonlítanak a covidra, de a tudósok leszögezték, hogy a két vírus nem rokon. Ettől függetlenül, aki elkapja, a kiütéseken túl lázra, fáradtságra, végtagfájdalomra számíthat, de előfordulhat hányás, hasmenés és kiszáradás is. Sőt, ritkán a kezek-lábak el is színeződhetnek.

A betegséget először az indiai Keralában azonosították május 6-án, azóta 82 esetet jelentettek. A fertőzöttek egyike sem idősebb ötévesnél, így elsősorban a kisgyerekeknél fordul elő a paradicsominfluenza. A Lancet nevű tudományos újság szerint a vírusfertőzés egyelőre jól körülhatárolt helyen fordul elő, de a covid-világjárvány tapasztalatai miatt ébernek kell lennie az embereknek a további fertőzések megakadályozása miatt.

– A kisgyermekek a pelenkahasználat, a piszkos felületek megérintése, valamint a közvetlenül a szájukba vett tárgyak miatt is hajlamosak a fertőzésre. Ha a paradicsominfluenza gyermekek körében történő terjedését nem sikerül megfékezni és megelőzni, az súlyos következményekkel járhat, mivel a fertőzés felnőttekre is átterjedhet - mondta Dr. Subhash Chandra az India Todaynek, akit a DailyStar idézett. A betegség úgy tűnik, nem halálos, de fertőző, bár a fertőzés terjedésének tényleges módjait még vizsgálják.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Megengedhetőnek tartja, hogy Macron francia elnök NATO-katonákat küldene Ukrajnába?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!