2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Kék hírek

„Fáj a fejem” – közölte a pilóta, majd a levegőben repülve elájult

Az egyik utas vette át váratlanul a gép vezetését. A kétgyermekes édesapa csak a családjára tudott gondolni.

  • „Fáj a fejem” – közölte a pilóta, majd a levegőben repülve elájult

Sokkoló pillanatokat élt át egy kétgyermekes édesapa, miközben egy kisrepülőgéppel tartott hazafelé a bahamai horgásztúrájáról. Egy váratlan pillanatban a pilóta hangja szólalt meg a bemondóból. 

- Srácok, meg kell mondanom, nem érzem jól magam. Fáj a fejem, egyszerűen nem érzem jól magam – közölte a pilóta az utasaival.

A 39 éves Darren Harrison csak arra tudott gondolni, hogy soha többé nem látja majd feleségét, Brittneyt, aki hét hónapos terhes. Miután nem kapott választ arra a kérdésre, hogy mit tegyen, a gép elejéhez rohant. 

- Rájöttem, hogy már nagyon gyors ütemben zuhantunk lefelé. Amikor előre éltem, csak vizet láttam a jobb oldali ablakon, és tudtam, hogy gyorsan közeledünk felé. Ekkor már tudtam, hogy ha nem reagálok, akkor meghalunk – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Darren Harrison.

Miközben a pilótát, aki aorta aneurizmát szenvedett, kimozdította a helyéről, a fedélzeten lévő másik utas a kormánynál stabilan tartotta a gépet. Ezután felvette a kapcsolatot a légi irányítással, és közölte:A pilótám elvesztette az eszméletét. Fogalmam sincs, hogyan kell vezetni a repülőgépet. 

Harrison saját bevallása szerint ösztönösen ragadta meg a botkormányt és húzta fel a gépet. De a rémisztő megpróbáltatások ellenére sikerült nyugodtnak maradnia. 

- Tudtam, hogy túl gyorsak vagyunk és egy hirtelen irányváltás letépné a szárnyakat. Ez a legijesztőbb része az egész történetnek. Egész idő alatt eléggé nyugodt és összeszedett voltam, mert tudtam, hogy élet-halál kérdése. Vagy megteszed, amit tenned kell, hogy uralni tudd a helyzetet vagy meg fogsz halni – tette hozzá Harrison. 

Miután a légiforgalmi irányítók és egy részmunkaidős repülésoktató tanácsokat adott a gép leszállásához, Harrison úrnak sikerült biztonságosan földet érnie a Palm Beach-i nemzetközi repülőtéren. Első dolga volt hálaimát mondani, majd felhívta a feleségét, utána pedig magához ölelte Robert Morgan légiforgalmi irányított – számolt be a drámai esetről a Mirror. 

Borsonline

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar- Sznúker világbajnok + videó

Radar- Sznúker világbajnok + videó

A 17 éves magyar játékos nyerte meg az albániai Golemben rendezett ifjúsági sznúker-világbajnokságot. Révész Bulcsút otthonában látogattuk meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!