2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Ezt az öt szabályt mindenképp tartsd be, ha biztonságban akarod magad érezni a hotelszobádban

Főleg az egyedül utazók vannak kitéve veszélynek a szálláshelyeken: legyen az egy aprócska motel vagy egy elegáns, de zsúfolt szálloda, bármikor, bárhol megtörténhet a baj. Vagy mégsem? Pár egyszerű trükkel elkerülhetjük, hogy áldozatokká váljunk!

  • Ezt az öt szabályt mindenképp tartsd be, ha biztonságban akarod magad érezni a hotelszobádban

Legyünk akár rendszeres utazók, vagy szálljunk meg hotelokban évente egy-egy alkalommal, a légiutaskísérők TikTok-csatornái mindkét esetben nagy szolgálatot tehetnek nekünk. Kétségtelen ugyanis: a stewardessek nem csak rengeteget utaznak és így sok tapasztalatuk van, de munkájukból adódóan olyan dolgokra is van rálátásuk, amikre talán a hétköznapi vendégeknek nincsen. Nekik köszönhetően tudjuk, hogy a távirányítótól és az üvegpoharaktól még a legpuccosabb szállókban is jobb, ha távol tartjuk magunkat, de ők fedték fel a titkot, miét nem szabad WC papírt használni az utasszállító gépeken – már ha jót akarunk magunknak.

Pár egyszerű tippet megfogadva biztonságban érezhetjük magunkat ideiglenes szállásunkon 

Egy leleményes légiutaskísérő, aki a Cici In The Sky csatornát üzemelteti, arról beszélt, milyen tanácsokat érdemes megfogadnunk, ha teljes biztonságban szeretnénk érezni magunkat a hotelszobánkban még akkor is, ha teljesen egyedül utazunk.

5 tipp a biztonságos szállásért

A hölgy több videót is készített a témában, ezekből szedtünk össze pár profi praktikát.

1. Ellenőrizz mindent!

Amint beléptél a szobába, nézz át mindent! Nézz be a függönyök mögé, a fürdőszobába, nézd meg, működik-e a telefon! Mindezt nyitott ajtó mellett, hogy ha beigazolódna a legrosszabb, és van bent valaki, akadálytalanul kereket tudj oldani. Miután mindent ellenőriztél, zárd be az ajtót, a kémlelőnyílást pedig fedd le!

2. Mindig szóljon a tévé!

– Ha elhagyom a szobámat, mindig bekapcsolva hagyom a tévét – magyarázza a stewardess, hozzátéve: fontos, hogy épp annyira legyen hangos a tévé, hogy azért ne zavarja a többi lakót, de keltse azt a hatást, mintha lenne bent valaki a hotelszobában.

3. Soha ne mondd ki hangosan a szobaszámod!

Figyelj arra, hogy se te ne mondd ki mások által hallhatóan a szobaszámodat, se a recepciós ne tegye meg ugyanezt! Hozzáteszi: mindig hallgassunk az ösztöneinkre! Ha úgy érezzük, valami baj van, alighanem igaz! 

4. Ellenőrizd a zárat!

Sokan elkövetik azt a hibát a modernebb szállókban, hogy az automatikusan bezáródó ajtót nem húzzák be rendesen. Érdemes odafigyelni, hogy teljesen bezáródjon az ajtó.

5. Tudd, hogy rendeltél-e valamit!

– Ha valaki kopog, és azt mondja, a személyzettől van, de te nem vársz senkit és nem rendeltél semmit, azonnal hívd a recepciót! – javasolja, hozzátéve: volt már, hogy egy ilyen telefonhívás után az ő szállodai ajtaja előtt vett őrizetbe a rendőrség egy nőt.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!