2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

Életfogytiglani börtönre ítélték a parklandi iskolai lövöldözőt

Életfogytiglani börtönre ítélték szerdán Nikolas Cruzt, aki a floridai Parkland város egyik középiskolájában 17 embert, köztük 14 iskolást gyilkolt meg egy félautomata puskával 2018. februárban.

  •  Életfogytiglani börtönre ítélték a parklandi iskolai lövöldözőt

Az ítélet értelmében a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét kizárták. Az esküdtszék ugyan októberben 9-3 arányban a halálbüntetés kiszabására szavazott, de a floridai törvények értelmében ilyen büntetés csak egyhangúlag szabható ki.

Az ügyben illetékes bíróság így az életfogytiglani szabadságvesztés kiszabása mellett döntött. A 24 éves Nikolas Cruz tavaly októberben bűnösnek vallotta magát az elkövetett 17 rendbeli gyilkosságban. Az ítélethirdetés előtt Elizabeth Scherer bírónő engedélyezte az ügyészség arra vonatkozó indítványát, hogy meghallgassák Cruz áldozatainak hozzátartozóit.

A családtagok hevesen bírálták az esküdtszéket és az egyhangú döntéshozatalt megkövetelő vonatkozó floridai törvényt. Az áldozatok hozzátartozói közül sokan közvetlenül is Cruzhoz fordultak, aki kifürkészhetetlen tekintettel ült arcmaszkban és nagyszemüvegben a vádlottak padján.

A férfi fegyverrel jelent meg a Marjory Stoneaman Douglas középiskola épületében 2018. február 14-én délután, majd tüzet nyitott a bent tartózkodókra. Az akkor 19 éves Cruzt nem sokkal korábban eltanácsolták ebből az iskolából.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Leállítja a magyar baloldal támogatását a Soros-hálózat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!