2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Életekkel játszanak

A BRFK rendőrei vasúti átjáróknál tartottak ellenőrzést Budapest két kerületében.

  • Életekkel játszanak

A biztonságos közlekedés elősegítése és a balesetek megelőzése érdekében a Magyar Államvasutak Zrt. 2022. június 09-én, a Nemzetközi Vasútiátjárós Tudatosság Napján (ILCAD’22) a Magyar Rendőrséggel közösen az átjárókban ellenőriztek országszerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. június 9-én Budapesten, a X. kerület Kőér utcai, majd a IV. kerület Elem utcai vasúti átjárónál tartottak ellenőrzést; a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az áthaladás szabályainak betartására. Az egyenruhások tilos jelzésen való áthaladás miatt a szabálytalan sofőrökkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

24 óra alatt 30 szabályszegő 

2022-ben már több halálos baleset történt vasúti átjárókban, mint tavaly egész évben. 

A rendőrség a jogsértők kiszűrése érdekében az ellenőrzések során nem rendészeti jellegű (civil) szolgálati járműveket és drónokat is alkalmazott.

A MÁV kampányban résztvevő munkatársai a vasúti átjárók közvetlen közelében szórólapokkal és beszélgetésekkel hívták fel a figyelmet a körültekintés nélküli áthaladás kockázatára. Kitértek arra is, hogyan kell megközelíteni a vasúti átjárókat és milyen szabályokat kell betartaniuk a biztonságos áthaladás érdekében mind a gyalogosoknak, mind pedig a járművezetőknek. Az akció során a rendőrök is igyekeztek ráirányítani a figyelmet arra, hogy maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért.

Az ellenőrzéseket összesen közel 80 helyszínen hajtották végre a munkatársaink. Vasúti átjáróra vonatkozó szabályok megszegése miatt több mint 30 esetben kellett a rendőröknek intézkedést kezdeményezni.

Jellemző szabályszegés a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére történő áthaladás volt, de emellett egyéb jogsértések is előfordultak: vasúti átjáró előtti megállási kötelezettségre, vasúti átjárón való folyamatos áthaladásra vonatkozó szabályok megszegése, „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása és vasúti átjáróban szabálytalan előzés.

Az együttműködés célja az, hogy minél kevesebb baleset történjen az átjárókban. Fontos, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy a vonatok féktávolsága száz méterekben mérhető, így a szerelvények vezetőinek lehetősége sincs az ütközések elkerülésére.

A vasúti átjárókban történő szabályszerű és biztonságos közlekedés ellenőrzésére a jövőben is  kiemelt figyelmet fordít a két szerv. A kiemelten balesetveszélyes átjárókban rendszeresen lesznek a MÁV Zrt-vel közös, célzott ellenőrzés.

A szlogen még mindig ugyanaz: „A vonat nem tud azonnal megállni, de Ön igen!”

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Megfékezték a lángokat, és jelenleg már csak hűtési munkálatokat végeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ajakon, ahol vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!