2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

EB Sporthírek

Következik:

Komment 06:05

Kék hírek

Eladta a telket, holott nem volt az övé

Csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az általa használt telek tulajdonosaként fellépve árulta a horgásztelkeket, ezzel a tévedésbe ejtett sértetteknek milliós kárt okozott.

  • Eladta a telket, holott nem volt az övé

Fotó: illusztráció (shutterstock)

A vádirat szerint a nyergesújfalu horgásztelek használója 2017 őszén megengedte az elkövetőnek, hogy a kerten álló hétvégi házban lakjon, a vádlottnak azonban a telek és az épület felett semmilyen rendelkezési joga nem volt.

A sértett a nyergesújfalui tavak környékén telket szeretett volna vásárolni, ismerősökön keresztül került kapcsolatba az elkövetővel, aki 2019. május 25-én megmutatta a telket sértettnek. Ekkor az elkövető valótlanul azt állította, hogy ő a kert tulajdonosa, és megállapodtak abban, hogy 2.500.000,-Ft-ért eladja a telket sértettnek. A sértett a helyszínen átadott a vádlottnak 600.000,-Ft foglalót, amelyről átvételi elismervényt készítettek. A vádlott, azért, hogy a kert feletti rendelkezési jogával kapcsolatban továbbra is tévedésben tartsa sértettet, 2019. június 5-én internetes alkalmazáson keresztül „Kerthasználati bérleti jogviszony átadása” elnevezésű, hamis és valótlan tartalmú okiratot küldött át sértettnek.

A tévedésben lévő sértett és a vádlott megállapodtak abban, hogy a vételár fennmaradó részét 2019 augusztusában fizetik meg a vádlottnak, azonban a vádlott több alkalommal is kért pénzt sértettől, aki 2019. június 2-án 800 eurót adott át oly módon, hogy a pénzt a sértett ismerőse vitte el a csaló férfinak.

Ezt követően a vádlott a telken lévő szivattyú megjavításának ürügyén 200.000,-Ft-ot kért, és azt állította, hogy a foglalóba beszámítja az összeget, így 2019. június 11-án a sértett az összeget átutalta a vádlott bankszámlájára. A sértett a kert vételár részeként 2019. június 28-án 55.000,-Ft-ot adott át  vádlottnak, 2019. július 8-án a sértett felesége 300 eurót adott át a vádlottnak, majd további 30.000,-Ft-ot utalt át neki szintén vételár részként.

Az elkövető 2019. augusztus 10-én a telek után szintén érdeklődő másik házaspárnak  is megmutatta a kertet, és azt állította, hogy több érdeklődő is van a telekre. A vádlott megegyezett sértettekkel abban, hogy a kerten álló épületet eladja, valamint a bérleti jogviszonyát átadja nekik 1.800.000,-Ft-ért. A vádlott azért, hogy a kert feletti rendelkezési jogával kapcsolatban megtévessze a sértetteket, ezúttal is a „Kerthasználati bérleti jogviszony átadása” elnevezésű, hamis és valótlan tartalmú okiratot használta fel oly módon, hogy azt megmutatta sértetteknek. A tévedésben lévő sértettek ezen a napon 100.000,-Ft-ot adtak át foglalóként a vádlottnak.

Ezt követően a kert jogos használója 2019. augusztus 11-én az elkövetőt távozásra szólította fel, a vádlott holmiját a nyaralóból kirakta, és közölte a vádlottal, hogy oda nem mehet vissza. Az elkövető ennek ellenére tovább folytatta a sértettekkel megkezdett ügyletet, továbbra is az ingatlan bérlőjeként fellépve, a sértetteket továbbra is tévedésben tartva 2019. augusztus 12-én Dorogon 1.400.000,-Ft vételárrészt vett át a sértettektől. Ezután az elkövető a sértettektől két részletben  további 300.000,- Ft-ot vett át.

A vádiratban az ügyészség börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság 2022. június 28-ra tűzött ki tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.
Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!