2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kék hírek

Egyedül indult az óvodába az 5 éves lány, családja soha többé nem látta

Több évig kellett a gyászoló családnak az igazságra várni, mint amennyit szeretett gyermekükkel tölthettek.

  • Egyedül indult az óvodába az 5 éves lány, családja soha többé nem látta

Úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék, ezért a mindössze 5 éves Anne rábeszélte anyukáját, hogy egyedül menjen el az óvodába. Mivel a napközinek helyt adó általános iskola csupán pár háztömbnyire volt a család otthonától, és felelősségteljesnek gondolták a fiatalt, az anyuka végül elengedte.

Anne Pham tíz testvér között a legkisebb volt. A zord idő ellenére céltudatosan indult az oviba, csakhogy útközben egy férfi elragadta. Aprócska holttestét a Fort Ord hadsereg bázisán találták meg két nappal később. Ekkor már a rendőrök keresték Anne-t. Az orvosszakértő megállapította, hogy megfojtották és szexuálisan bántalmazták.

Anne 1982-es szörnyű meggyilkolása sokkolta a kaliforniai Monterey megyei Seaside várost. Az ügyet végül idén júliusban tudták megoldani, miután leporolták a vérfagyasztó aktát és a modern DNS vizsgálat eredményt hozott – írja a Crime Online.

 

– Általában nem egyedül sétált az iskolába, de ezen a napon esett az eső, és meggyőzte anyját és bátyját, hogy ő maga akar óvodába menni. Nem sikerült neki. A férfi egy szörnyeteg. Minden ember rémálma. A világ egy biztonságosabb hely, ha nincs az utcán – nyilatkozta elborzadva Nicholas Borges rendőrfőnök, aki azt is hozzátette, a tettes Robert John Lanoue akkoriban Anne családjának közelben élt, minden nap látta a gyerekeket.

A gyilkosság idején 29 éves Lanoue nem volt gyanúsított, és Anne ügye végül kihűlt. Azonban már biztos, hogy ő rontotta meg és ölte meg a gyermeket. Bár kegyetlen tettét több évtizedig homály fedte, végre megkapta méltó büntetését. Jelenleg Nevada államban tartják őrizetben, ahol egy másik ügy, egy szexuális zaklatás miatt húszéves börtönbüntetését tölti, de Anne meggyilkolása miatt nemsokára a kaliforniai hatóságok is számon fogják kérni.  

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!