2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Egy horgásznak köszönhető, hogy nem égett porig a kajak-kenusok mólója

Június 7-én, kedden 15 óra előtt néhány perccel kigyulladt a Békési Kajak-Kenu Club mólója. Felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrség rongálás vétsége miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyet. Hogy nem égett le a teljes stég, az egy horgásznak köszönhető – számolt be a beol.hu.

  • Egy horgásznak köszönhető, hogy nem égett porig a kajak-kenusok mólója

A Békés megyei portál megtudta, hogy a stéget délután fél három körül gyújthatták meg. Némi szerencse, hogy egy horgász észlelte a bajt, azonnal arra evezett, és a nála lévő poroltóval rögtön elkezdte oltani a tüzet. 

Érkezett még egy másik segíteni akaró férfi, aki szintén csatlakozott a lángok megfékezéséhez. A hőhatás olyan mértékű volt, hogy a stégelem kétszer újra meggyulladt, miután eloltották. 

A horgász értesítette a klub elnökét, Dobi Istvánt, aki egyrészt riasztotta a tűzoltókat, másrészt a kikötőből két poroltóval a helyszínre sietett.

„Sajnos valószínűleg mindez semmit nem ért volna, ha nincs a két jó szándékú ember, aki azonnal oltani kezdte a tüzet. Nélkülük az egész stég leéghetett volna” – mondta Dobi István.

A tüzet oltani kezdő horgász a Kettős-Körösön a kikötő irányából haladt Mezőberény irányában, amikor meglátta a füstöt. Először azt hitte, hogy a gát tövében gyújtott valaki tüzet. 

 

„Ahogy közelebb értem, észleltem, hogy nem erről van szó, hanem a stég ég. Amíg odaértem, felhívtam Dobi István, a klub elnökét. Amikor még közelebb értem, akkor már láttam, hogy nincs mire várni, a stég olyan mértékben izzott, félő volt, hogy az egész leég. Poroltó is volt nálam, de végül nagyrészt vízzel oltottam el a tüzet. Ezután kétszer vagy háromszor is visszagyulladt a műanyag, amit újra oltani kellett. Később érkezett egy fiatalember, majd Dobi István, természetesen megvártam őket, addig figyeltem a területet. Amikor megérkeztek, akkor hagytam csak el a stég környékét” – emlékezett vissza a történtekre a horgász. 

Az említett stég egyébként hasonló műanyag elemekből áll, mint a békési kishajó kikötő. A mintegy 20 elem akár 10 perc alatt leéghetett volna a segítség nélkül.

A duplaméretű műanyagelem, ami a lángok miatt tönkrement, alaphangon körülbelül 300 ezer forintba kerül. A klub megtette a büntető feljelentés, a nyomozás elkezdődött.

Elértük a horgászt, aki felfedezte a tüzet, és tulajdonképpen eloltotta a lángokat.

Paceverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!