2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Drámai részletek: Így találták meg a dunabogdányi erdőben az eltűnt leukémiás fiút

Megtalálásakor már nem volt magánál az ukrán fiatal, aki édesanyjával a háború miatt érkezett hazánkba. A leukémiás Illia úgy érezte nem tudja megoldani a gondjait, a halálba akart menekülni, bevett egy csomó erős gyógyszert és világgá ment. Az időközben riasztott Kutyák Határok Nélkül Alapítvány több szakembere indult a keresésére speciálisan képzett négylábúikkal, végül Daira, a belga juhász talált rá, eszméletlenül, életveszélyes állapotban.

  • Drámai részletek: Így találták meg a dunabogdányi erdőben az eltűnt leukémiás fiút

Pár órán múlt annak a 21 éves ukrán srácnak az élete, aki öngyilkos akart lenni, begyógyszerezve, kábán elindult az erdőbe meghalni. Édesanyjával jött Magyarországba, elmenekültek a háború borzalmai elől. Információink szerint a leukémiás fiatal itt sem találta a helyét, nem érezte jól magát, nem látott megoldást a gondjaira.

Édesanyjának búcsú videókat küldött, aki azonnal a keresésére indult. Telefonját szorongatva kerete fiát a környéken, amikor egy dunabogdányi lovassal találkozott, aki egyből a segítségére sietett.

Feltettek róla egy fotót az Eltűnt Emberekért Facebook csoportba. Végül riasztották a Kutyák Határok Nélkül Alapítványt, csapatkapitányuk, Leczki Sarolta telefonon irányította, koordinálta a keresést. Végül az ő kutyája, a hős belga juhász Daira találta meg a srác eszméletlen testét az erdőben, az ebet dr. Rózsa Janka vezette, aki civilben állatorvos.

Dunabogdányból érkezett a segítségkérés, egy öngyilkossági szándékkal eltűnt 21 éves fiatalember élete volt a tét 

– mesélte a sikeres keresésről Leczki Sarolta. – Alapítványunk munkatársai is siettek a helyszínre, de jöttek még önkéntesek, és érkeztek más mentőkutyás egységektől is, sőt beszállt a keresésbe Dunabogdány alpolgármestere és a felesége is. Igazi csapatmunka volt! Annyit tudtunk, hogy a fiatal utoljára piros háztetőket látott a távolban, ezt mondta már kábán amikor utoljára el tudta érni telefonon a rokona. Az adott információk, a helyismerettel rendelkező helyiek, és az információkat kiértékelő munkatársunk, Látrányi Orsolya koordinátor szabta meg a keresés irányát.

 

Nem volt senkinek könnyű dolga, nagy volt az aggodalom odaérnek-e időben, milyen állapotban van a srác, ráadásul a nagy meleg sem az embereket, sem a kutyákat nem kímélte. Végül Daira, Sarolta belga juhász kutyája megérezte az eltűnt személyt szagát és ezt jelezte is vezetőjének!

– Kutyaugatásnak ritkán van ekkora értéke, mint ebben a szituációban – folytatta. – Eszméletlen volt a fiú, nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban találtak rá, pár órán múlt az élete. Azóta annyit tudunk róla, hogy van esély a teljes felgyógyulására, de szakemberre lesz nagy valószínűséggel szüksége. Ha nincs a keresőkutyás csapat és az önkéntesek, nem éli túl… 

 

Négylábú hősök

Leczki Sarolta nevét nem csak Magyarországon ismerik a mentőkutyások, hanem az egész világon. A többszörös világbajnok főállásban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatának vezetője, aki Pakisztánban, Indonéziában, és Törökországban is mentett már négylábú társaival emberéleteket. Civilben szervezete, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány csapatkapitánya. Több rendkívül sikeres keresőkutya kiképzése fűződik a nevéhez. A mostani hős Daira például annak a Karmának a testvére, aki az egyik legjobb személykereső eb, bármilyen terepen, akár katasztrófa sújtotta területen is kiválóan dolgozik. Azonban Saci büszkeségei még a ma már nyugdíjas Szikra, jelenleg Kabos és nem utolsósorban Gyufa, akik tűzvizsgáló drótszőrű magyar vizslák. 

 

- Alapítványuk tevékenysége a kutyás élet számtalan területére kiterjed, túl a mentőkutyás munkán, négylábúink egy része képzett és vizsgázott segítőkutya, illetve vizsgázott szarvasgomba-kereső, de részt veszünk filmes munkákban, és a természetvédelmi hatóságokkal is együttműködünk. 

 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!