2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Családtagjai követtek el szexuális erőszakot a kislány sérelmére

A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozta. A kiskorú kislánnyal akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is szexuális cselekményeket végzett.

  • Családtagjai követtek el szexuális erőszakot a kislány sérelmére

A fellebbviteli főügyészség az ítélet megváltoztatását, egy cselekmény pontosabb minősítését, és mind a négy vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Az ügyészség álláspontja szerint végleges hatállyal kell eltiltani őket bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba állnak. Az ügyészség továbbá az egyik vádlott szülői felügyeleti joga megszüntetését is indítványozta.

A Székesfehérvári Törvényszék – részfelmentések mellett – különböző súlyos minősítésű folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt I. rendű vádlottat és IV. rendű vádlottat 10-10 év, II. rendű vádlottat 9 év, III. rendű vádlottat 14 év fegyházbüntetésre, és valamennyiüket 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a kiskorú kislánnyal kifejezett akarata ellenére hosszabb időn keresztül édesapja, bátyja, édesapja távoli rokona és annak szeretője is, utóbbiak azonos alkalommal, együtt is, egymás tevékenységéről tudva, szexuális cselekményeket végeztek, illetve végeztettek.

A másodfokú ügyészség szerint az egyes részcselekmények vonatkozásában a folytatólagosságra figyelemmel külön felmentő rendelkezéseknek nincsen helye, így a IV. rendű vádlott cselekményét érintően a minősítést pontosítani indokolt. Az ügyészség szerint a vádlottak büntetését súlyosítani kell, mivel az irányadó középmérték 10 év.

A kiszabott szabadságvesztés büntetésekben viszont nem fejeződik ki, hogy a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, szigorú büntetőjogi következményekkel kell hogy járó, erkölcsileg soha meg nem bocsátható bűncselekményeket követtek el.

A szabadságvesztés tartama egyik vádlott esetében sem elégséges a büntetési célok eléréséhez. A súlyosító körülmények nem kaptak megfelelő értékelést a szabadságvesztés büntetések mértékének meghatározásakor.

Mindezekre figyelemmel – és a szexuális támadásokkal szemben leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket illetően az ítélkezési gyakorlat szigorodása érdekében – a kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását tartja indokoltnak az ügyészség.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!