2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Berki Krisztián édesanyja: Minden üzenete a telefonomban van, képtelen leszek valaha is törölni

Július elsején lett volna Berki Krisztián 42 éves. Az édesanyjában gyermeke sírjánál újra feltörtek az emlékek, amikor még fiával ünnepelhetett. Az asszony fájdalma két hónap után sem enyhül, minden nap várja, hogy felébredjen a rémálomból. Ma már csak az unokái tartják benne a lelket, akik egyetlen gyermekére emlékeztetik.

  • Berki Krisztián édesanyja: Minden üzenete a telefonomban van, képtelen leszek valaha is törölni

Szűnni nem akaró fájdalmat érez a szívében Berki Krisztián édesanyja. Júlia első útja július elsején a Farkasréti temetőbe vezetett gyermeke sírjához, aki pénteken ünnepelte volna a 42. életévét. Lapunk ennek kapcsán kereste meg a megtört asszonyt.

– Aranyos, szófogadó gyerek volt. Mindig megünnepeltük a születésnapját a családdal. Felnőtt korában erre már kevésbé volt alkalom, hiszen nagyon elfoglalt volt, de telefonon mindig beszéltünk. A gyermekem két hónappal ezelőtt elment, Tatabányáról utaztam Budapestre a sírjához, hogy „felköszöntsem”. Három szál fehér rózsát vittem neki, és egy szalagra ráírattam: „Boldog születésnapot kívánok Neked. Drága gyermekem, Krisztián.” Megsimogattam a fejfáját, és mondtam neki, hogy „Gyere haza, ha ráérsz!” – kezdte a Borsnak a megtört asszony.

„Szoktam beszélni hozzá”

– Éppen akkor ott volt egy rajongó kislány, más is látogatja a sírját, mert a koszorúkat valaki leszedte, láttam néhány mécsest és több fehér angyalkát is elhelyeztek a fotója mellé.A szívem kettészakadt, amikor ott álltam a fiam sírja mellett… Egyszerűen nem értem, és nem akarom elhinni, hogy miért kellett elmennie. Szoktam beszélni hozzá – de tudom, hogy válasz már nem fog érkezni –, mindig kérdezem tőle, hogy miért kellett ennek megtörténnie, amikor nagy jövő várt rá és tele volt tervekkel. Az utóbbi időben mesélte el, hogy mire készül, mindig mondogatta, hogy majd én is megyek vele szerepelni a műsorába. Minden üzenete a telefonomban van, képtelen leszek valaha is törölni – mesélte Júlia.

„A fiam elment, nekem csak az unokák maradtak”

A gyászoló édesanyának örökre a fülébe égtek Mazsi szavai, amikor május 6-án reggel közölte vele, hogy meghalt a gyermeke. Fiát elveszítette, de unokáiról sosem fog lemondani.

– Mazsival a temetés óta már személyesen is találkoztam. Nem volt jó érzés, mert a fiam már nem lehetett ott, pedig a kis Emmát is láthattam. Tündéri kisbaba, de ő még mit sem tud az édesapjával történtekből. Egyre jobban hasonlít Krisztiánra, egy az egyben a fiamat látom benne. Mivel Tatabányán élek, és dolgozom, sajnos nem tudok Budapestre szaladgálni. Abban maradtunk a menyemmel, hogy mindig egyeztetni fogunk, mikor unokázhatok. Július első hetére beszéltük meg a következő találkozót, de az újságokból értesültem, hogy elutazott a gyermekkel. Várom a jelentkezését, hogy mikor fognak meglátogatni – fűzte hozzá az asszony. 

– Mindkét unokám édesanyjának megmondtam, hogy a kislányokkal a jövőben is szeretném tartani a kapcsolatot. A fiam elment, nekem csak az unokák maradtak, csak ők érdekelnek már engem! Pamela és Mazsi is tisztában van azzal, hogy törvényileg is jogom van nagyszülőként hozzájuk. Szerencsére egyikőjük sem zárkózik el ettől – mondta.

„Sok mindent megosztott velem”

Az utóbbi években Júlia minden hónapban 3-4 napot töltött fiánál, ilyenkor találkozott az unokáival. 

– Legutóbb a tavaszi szünetben jártam náluk. Natika akkor is nagyon aranyos volt. A kislány azt szerette volna, ha mindvégig velük maradnék. Ezek voltak azok az alkalmak, amikor Krisztiánnal is őszintén tudtam beszélgetni. Sok mindent megosztott velem, de ha bánata volt, nem is kellett semmit mondani, mert egy anya úgyis látja. A munka is csak pár percre tudja elterelni a gondolataimat. Folyamatosan Krisztiánra és a történtekre gondolok. Biztonsági őrként dolgozom egy tatabányai kórházban, még most is gyakran odajönnek hozzám, érdeklődnek a hogylétem felől, és sok erőt kívánnak.Vannak még jó emberek, de sajnos sok rengeteg rosszindulattal is találkozom. Nemrég azzal vádoltak meg, hogy pénzért nyilatkozom.Engem nem ismernek az emberek, de a rágalmazásokért mindenkit be fogok perelni, ha erre kényszerítenek. Olyan vagyok, mint a fiam, kiállok magamért. Kikérem magamnak, ez nagyon sértő rám nézve. Nyugodtan álljon elém az, aki ezt állítja! Annyira fölhúztam magam, hogy remegtem az idegtől. A legnagyobb fájdalmamban pillanatokban is mindenkivel szóba álltam, de nem juttatás ellenében. Vállalom, amiket eddig nyilatkoztam, senkire semmit rosszat nem mondtam – panaszolta Berki Krisztián édesanyja. 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!