2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Kék hírek

Bármikor megismétlődhet a tomajmonostorai tragédia, ez történik egy autóban hagyott kisgyermekkel

Akár tíz perc alatt is bekövetkezhet a tragédia.

  • Bármikor megismétlődhet a tomajmonostorai tragédia, ez történik egy autóban hagyott kisgyermekkel

Egy percre se! Ezzel a címmel tett közzé oktatóvideót a rendőrség. Nyakunkon a nyár, a hőség miatt hétfőn kiadták a harmadfokú riasztást: az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, 11 és 15 óra között senki se tartózkodjon a tűző napon óvintézkedések nélkül. Ilyenkor fokozottan a figyelem középpontjába kerül: soha, semmilyen körülmények közt ne hagyjunk kisgyermeket zárt autóban egyetlen percre se!

A rendőrség videójában jól látszik, mi történik, mi történhet egy gyermekkel ilyen körülmények közt. Mint írják, 10 perc alatt 10 °C-kal is megnőhet a hőmérséklet egy zárt járművön belül, 38 fok felett pedig megnő a hőguta kialakulásának veszélye, mely végzetes is lehet.

A felvételen szereplő autóban egyébként rövid idő alatt 57 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ez még akkor is megtörténik – hívja fel a figyelmünket a Budapesti Rendőr-főkapitányság –, ha az ablakot résnyire letekerve hagyjuk, biztosítva némi légmozgást. Vigyázzunk hát, hogy sose kelljen ilyen eset miatt riasztani a mentőket!

Tragédiát okozott

Sajnos a híradásokból pontosan tudjuk, milyen veszélyeket rejt magában, ha egy gyermeket autóban felejtünk. Tomajmonostorán júniusban már bekövetkezett a legrosszabb: egy sofőr reggel az óvodabuszban felejtette a négyéves Inez Flórát, akinek testére csak hosszú órákkal később, délután találtak rá. Ekkor már eszméletlen volt. Az orvosok napokig küzdöttek az életéért, mindent megtettek, de sajnos így sem tudták megmenteni az életét. Egy orvos a borsnak arról számolt be: egy felnőtt sem élte volna túl, amit a buszban hagyott négyéves óvodás elszenvedett.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!