2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

„Azt mondták, hogy depressziós vagyok” – félrediagnosztizálták a rákos 22 éves nőt az orvosok

Egy nő azt állítja, hogy tévesen depresszióval diagnosztizálták, pedig valójában rákos volt 22 éves korában.

  • „Azt mondták, hogy depressziós vagyok” – félrediagnosztizálták a rákos 22 éves nőt az orvosok

Sophie Anderson szerint fiatal kora miatt senki sem gyanította, hogy a gyilkos betegségben szenved. Mindössze 18 éves volt, amikor először tapasztalt egészségügyi problémákat, amikor megkezdte az egyetemi tanulmányait.

- Nem tudtam, hogy mi a baj, de egy nap ki kellett mennem a mosdóba és sok vért ürítettem. Furcsa volt, de egy ideig nem történt meg újra, így azt gondoltam, talán csak egyszeri alkalom volt. Aztán elkezdtem úgy érezni, hogy nagyon elnehezültem, állandóan puffadtam és fáradt voltam. Eléggé lehangolt, mert a testemet gyengének éreztem, és nem tudtam pontosan meghatározni, hogy miért – részletezte tüneteit Sophie.

Azután sem lett jobb, ezért elment háziorvosához, mert a tünetek egyre gyakrabban jött elő. Az elkövetkező hónapokban több orvosnál is járt, és emésztési rendellenességeket diagnosztizáltak nála. Az orvosok csak akkor gondoltak másra, amikor Sophie 2019 nyarán két kilót fogyott. Egy hónappal később a biopszia kimutatta, hogy bélrákja van. Ami már csak azért is ijesztő volt a fiatal nő számára, mert nagyszülei bélrákban haltak meg.

- Emlékszem, hogy először megkönnyebbültem, mert ez azt jelentette, hogy valóban valami baj van velem, de aztán hirtelen lefagytam. Azt hiszem a korom miatt azt feltételezték, hogy ez nem lehet rák. De ha valaki korábban gyanította volna, hogy bélrákom van, most valószínűleg jobb helyzetben lennék – tette hozzá Sophia.

 

Sophie kemoterápiát kapott, mielőtt eltávolították a bélrendszerében lévő grapefruit méretű daganatot. Teljes méheltávolításon is átesett. Elkezdett meggyógyulni, majd októberében visszatért a rákja. Átterjedt a nyirokcsomóira, így a rák harmadik stádiumába került.

- Kezdtem azt hinni, hogy ez tényleg olyasmi, amibe bele is halhatok. Nagyon megijedtem a gondolattól, hogy álmomban halok meg – tette hozzá Sophia.

Háromhónapos immunterápián vett részt, majd egy 14 órás műtét során eltávolították a daganatot és a fertőzött részeket. Öt napig kómában feküdt, majd két hónapig az intenzív osztályon kezelték. Annak ellenére, hogy jelentős májkárosodást és vérmérgezést is kapott, Sophie túlélte és gyógyulófélben van. Szeptemberben pedig végre visszatérhet a diagnózisa előtti munkájához: tanársegéd lesz.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!