2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Az utolsó pillanatban mentették meg az öngyilkos lányt a csepeli hős rendőrök

A 23 éves fiatal nő végzetes tettre szánta el magát.

  • Az utolsó pillanatban mentették meg az öngyilkos lányt a csepeli hős rendőrök

Csak pillanatokon és két hős zsaru gyorsaságán, precizitásán múlott egy 23 éves fiatal élete. A nő egy csepeli panel erkélyéről akarta levetni magát, azonban a szobában lévő két zsaru az utolsó másodpercekben utánanyúlt. Győri Ferenc főtörzsőrmester és Németh Béla törzszászlós habozás nélkül cselekedtek, azóta pedig a lány biztonságban van.

Kezdetben nyugodt volt

A rendőröket péntek délután riasztották egy csepeli lakáshoz, szinte a mentőkkel együtt, miszerint sürgős segítséget kérnek egy beteg ellátásában.

"A mentőkkel nagyjából egy időben értünk a lakáshoz, ahova a fiatal hölgy édesanyja hívta a mentőket" – mesélte a Borsnak Győri Ferenc főtörzsőrmester. "Akkor teljesen nyugodt volt, ült egy fotelben, míg a mentősök az anyukájával beszéltek" – tette hozzá a rendőr. 

Az egészségügyisek hamarosan úgy döntöttek, a nőt jobb, ha kórházba szállítják, ami ellen a fiatal sem ellenkezett.

Teljesen együttműködő volt, amit csak kértek, megtette

 – szögezte le.

Nem sokon múlott a tragédia

Ezután viszont a nyugalom kis híján tragédiába torkollott, illetve torkollott volna, ha nincs ott a két tettre kész rendőr.

"A nő átsétált a szoba másik végébe, ahol egy kisebb asztalon pakolni kezdett, míg mi az anyukájával beszélgettünk. Eközben természetesen fél szemmel folyamatosan figyelemmel kísértük a hölgyet is, figyeltük, mit csinál" – mondta a főtörzsőrmester. Szerencsére, ugyanis ekkor a lány hirtelen mindenre elszántan az ablakhoz ugrott.

"Egyetlen szökkenéssel az ablakhoz ugrott, egy rántással kinyitotta a teraszajtót, ahol egy rácsos francia erkély volt. Ezt addig nem is láttuk. A lábát fel is tette a rácsra, a kezei­vel pedig már az ajtó tokját markolta meg" – idézte fel a drámai másodperceket a rendőr. A két zsaru a pillanat töredéke alatt ott termett.

Amikor már megkapaszkodott az ajtófélfában, akkor értünk oda a kollégával. Én a jobb kezét és a ruháját, a társam a bal kezét és a ruháját fogta meg, szerencsére sikerült visszarántani a szoba közepére.

Nem az első hőstettük

A nőt ezután a mentők az életmentő rendőrök kíséretében kórházba szállították. Úgy tudni, a fiatal nő gyógyszeres kezelés alatt állt, édesanyja ezért is hívta ki a mentőket, ugyanis aggasztotta lánya mentális állapota.

"Nagyon örülünk, hogy segíthettünk. Benne van a rutinban, hogy fél szemmel mindig az alanyt figyeljük, nehogy történjen vele valami. Szerencsére gyorsan tudtunk reagálni" – tette hozzá Ferenc. 

A rendőrpárosnak egyébként nem ez volt az első közös életmentése: két éve októberben egy kigyulladt csepeli lakásból mentettek ki egy férfit. Akkor a fürdőszobában keletkezett tűz, Ferenc és Béla pedig berohantak a füsttel telített lakásba, ahonnan kimentették az ott élő 48 éves, speciális gondoskodást igénylő férfit. Tettükért akkor a két rendőrt meg is jutalmazták: Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya mindkettőjüket elismerésben és jutalomban részesítette.

Fotó: Bors

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!