2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Kék hírek

Az egyik barátját halálra verte, a másikat életveszélyesen bántalmazta a férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

  • Az egyik barátját halálra verte, a másikat életveszélyesen bántalmazta a férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi néhány nap különbséggel brutálisan megverte két ismerősét.

 

Az ítélet szerint az ittas férfi 2021. március 12-én összeveszett a szintén ittas barátjával. A vitának az volt az oka, hogy a barát nem a kapun ment be, hanem a kerítésen mászott be a férfi tatabányai telkére. A férfi ezért mérges lett, és egy fejszenyéllel, közepes erővel kétszer megütötte a barátja fejét, majd a mellkasát és a sípcsontját is. A bántalmazott férfi koponyacsonttörést, agyállományi vérzést szenvedett el, amelyek életveszélyes sérülések voltak.

 

A férfi 2021. március 27-én egy másik barátjával italozott a tatabányai telken. Az ittas barát engedély nélkül elvitte a férfi autóját, majd azt rövid időn belül összetörte. Visszament a telekre, elmondta a férfinak, hogy mi történt az autójával, aki ezen felháborodott. Többször ököllel megütötte a barátja arcát, majd az előző bántalmazásnál is használt fejszenyéllel, közepes erővel mindkét lábszárát. Az ütésektől a férfi hanyatt esett, feje a talajhoz csapódott. Az esés következtében a sértettnél koponyaűri vérzés, traumás agyvizenyő alakult ki. Kórházba szállítását követően néhány nap múlva meghalt. Halálában – a vádlotti bántalmazáson túlmenően – szerepet játszott korábbi balesete folytán kialakult agylágyulása, illetve intravénás drogfogyasztása is.

 

A Tatabányai Törvényszék a 2022. június 29-én kihirdetett ítéletében a férfit halált okozó testi sértés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfit előkészítő ülésen ítélték el, mert bűnösségét elismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője enyhítésért fellebbeztek. 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges.

 Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!