2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kék hírek

Az egész utca csak nézte és videózta, ahogy saját mankójával vernek agyon egy rokkantat

A férfi azért támadt rá egy kéregetőre, mert az hozzászólt a barátnőjéhez. Hiába ütötte azonban perceken keresztül, az emberek csak videóztak.

  • Az egész utca csak nézte és videózta, ahogy saját mankójával vernek agyon egy rokkantat

 

A megdöbbentő és szomorú eset az olaszországi Civitanova Marche-ban történt, itt élt a rokkant, javarészt koldulásból élő nigériai férfi, Alika Ogochukwu.  A The Standar Gazette azt írja, hogy a férfi pár hónappal ezelőtt szenvedett egy súlyos balesetet, amiből nem épült fel, így mankóval közlekedett és dolgozott. A lap szerint Alika alkalmi munkákból tartotta fenn magát és családját San Severino Marchban, azonban időnként kéregetni is eljárt Civitanovába. 

Egy ilyen alkalommal ment oda a campaniai férfihez és annak barátnőjéhez, hogy kérjen némi aprót. Ekkor szólt hozzá a férfi barátnőjéhez, ami a szemtanúk szerint nem volt erőszakos vagy bántó, viszont az olasz férfi annyira mérges lett, hogy azonnal nekiesett a koldusnak: először ütötte és verte, majd elvette a mankóját, és azzal sorozta tovább. 

A borzalmas támadás egyébként fényes nappal, egy forgalmas utcán történt, így járókelők tucatja nézte végig az egészet, azonban egyikük sem segített, mi több, többen is előkapták a telefonjukat, és videózni kezdték az egyre jobban eldurvuló verést.Az egyik ilyen felvételen látszik, hogy Alika az elején még védekezett, azonban az elborult férfi nem hagyta abba az ütlegelést, egy idő után pedig ráült áldozatára, és valósággal fojtogatta az egyre gyengülő rokkantat. 

A tömeg még ekkor sem lépett közben, csak a felvételeket készítették egyre többen, és páran rászóltak:hagyja abba, amit művel, mert a férfi meg fog halni. 

A kiérkező rendőrök és mentők már valóban nem tudták megmenteni Alika életét, az üzletekből kisereglő és utcára tóduló emberek pedig még akkor sem hagyták abba a bámészkodást, amikor a férfi testét lepedővel takarták le. 

A támadót letartóztatták. 

A videót IDE kattintva nézheti meg. 

 

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!