2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

A mozdonyvezető figyelmetlensége miatt majdnem összeütközött két vonat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves mozdonyvezető ellen, akinek a figyelmetlensége majdnem balesethez vezetett.

  • A mozdonyvezető figyelmetlensége miatt majdnem összeütközött két vonat

A vádirati tényállás szerint a 24 éves férfi mozdonyvezetőként dolgozott, és 2021 augusztusában egy 40 vagonból álló, 583 méter hosszú tehervonattal közlekedett Budapest felől Hegyeshalom irányába. Győr állomáson a II. számú vágányon haladt 90 km/órás sebességgel, mikor a kijárati jelzőn sárga jelzést kapott, ami azt jelentette, hogy a következő jelző vörös jelzést fog adni és neki előtte meg kell állnia. Erre azért volt szükség, hogy a tehervonat elengedje az állomásról Hegyeshalom irányába akkor induló személyvonatot, melyen kb. 36 fő utas utazott.

A vádlott a jelzés ellenére nem kezdett fékezni, amit a vonatbefolyásoló rendszer észlelt, és önműködően kényszerfékezett, így a vonat 91 km/h sebességről 630 méter fékúton állt meg, 400 méterrel túlhaladva azon a jelzőn, amely előtt meg kellett volna állnia.

Eközben a személyvonat is elindult és kb. 38 km/h sebességre gyorsult, mikor a vezetője észlelte a mellette nagy sebeséggel elhaladó tehervonatot és látta, hogy a váltók az általa vezetett szerelvényt a tehervonat által használt vágányra terelik, ezért gyorsfékezett. A személyvonat vezetőjének gyors reagálása miatt a tehervonattól 149 méterre sikerült megállnia.

Az eset során személyi sérülés nem történt, de a vonatközlekedés teljes helyreállítása öt órát vett igénybe, melynek során több vonat nem tudott elindulni, több pedig késett.

A mozdonyvezető ellen az ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Megfékezték a lángokat, és jelenleg már csak hűtési munkálatokat végeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ajakon, ahol vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!