2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kék hírek

A biztonsági öv életet menthet!

Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Nógrád megyében.

  • A biztonsági öv életet menthet!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. június 13-án a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrizték a megye közútjain. Az akció ebben az esetben is a közúti közlekedési balesetek számának csökkentésére és a KRESZ szabályait tudatosan megszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére irányult.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a rendőrök 20 helyszíni bírságot, 44 közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá 9 járművezetőt figyelmeztettek a KRESZ szabályainak betartására.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a balesetek megelőzésének legfontosabb tényezői az emberi figyelem, a sebesség helyes megválasztása, a tolerancia és a veszélyhelyzetekben a helyes cselekvés. A járműben ülők védelmét elsődlegesen az aktív biztonsági eszközök határozzák meg. A létező összes aktív technikával felszerelt jármű vezetésekor is bekövetkezhet a baleset. Ekkor kerülnek előtérbe a passzív biztonsági eszközök, amelyek szerepe a balesetek következményeinek csökkentésében van, hiszen növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit. Kérjük, elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! A gyermekek gépjárműben szállításához használjanak az életkoruknak és magasságuknak megfelelő gyermekbiztonsági rendszert!

„hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!