2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Kék hírek

A bíróság elítélte azt a férfit, aki majdnem agyonütött egy eladónőt

Debreceni Törvényszék közleménye.

  • A bíróság elítélte azt a férfit, aki majdnem agyonütött egy eladónőt

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék 2022. június 17-én azt a vádlottat, aki tégladarabokkal teli hátizsákkal támadt meg egy eladót Mezőpeterden.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A férfi leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott röviddel a bűncselekmény elkövetése előtt Németországból költözött haza Magyarországra. Szülei házában élt, állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, italozó életmódot folytatott. A férfi 2020. március 24-én délután határozta el, hogy pénzt és más vagyontárgyakat fog szerezni. Egy plüss gyermekhátizsákba tett három tégladarabbal kerékpározott el Mezőpeterdre, ahol egy dohányboltot nézett ki magának. Hasonlóképpen akart bűncselekményt elkövetni, mint korábban tette azt Németországban, ahol a cselekménye a sértett halálát okozta. 

A férfi tudta, hogy a járványhelyzet miatt a dohányboltban csak egy vásárló tartózkodhat, így megvárta, amíg az üzletből kijött a vásárló, ezután ment be, és az eladótól cigarettát kért. A sértett megfordult, hogy a polcról levegye a dohányárut, amikor a férfi a tégladarabokkal teli hátizsákkal egyszer erőteljesen megütötte a nő fejét, aki ettől a földre esett. A férfi a földön fekvő sértetthez odalépve a téglákkal megpakolt hátizsákkal többször erősen megütötte a nő fejét. Az eladó nem vesztette el az eszméletét, folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi a hátizsákot hátrahagyva pénz és cigaretta nélkül kiszaladt az üzletből és a kerékpárral elmenekült. 

Az ítélet szóbeli indokolásakor a bíró kiemelte: a vádlott bántalmazása következtében a sértettnek a fején több helyen okozott nyolc napon belül gyógyuló sérülést, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, a bántalmazás intenzitására és a sérült testtájékra, reális esélye súlyosabb, életveszélyes sérülés, illetve halálos eredmény kialakulásának is. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz alkalmas volt emberi élet kioltására.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott bűntett előéletű, többszörös visszaeső, továbbá a cselekményét több büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A törvényszék ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, amely kísérleti szakban maradt, valamint azt, hogy a vádlott az igazságügyi szakértői vélemény szerint kevert személyiségzavaros.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen. Jelenleg a férfi több ügyből kifolyólag jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!