2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

8 horgászt jelentettek fel egyetlen éjszaka alatt Vas megyében

2022 első hat hónapjában közel félmillió fortint bírságot szabtak ki szabálytalan horgászokkal szemben Vas megyében. Volt olyan éjszaka, amikor a halőrök 8 hatósági feljelentést tettek és mintegy 30 írásbeli figyelmeztetést osztottak ki.

  • 8 horgászt jelentettek fel egyetlen éjszaka alatt Vas megyében

Az idei első félév ellenőrzései során a Vas megyei halőrök 85 esetben figyelmeztették az ellenőrzött horgászt, 26 helyszíni jegyzőkönyvet vettek fel  és 18 esetben tett feljelentést a szövetség az illetékes kormányhivatal halgazdálkodási hatóságánál – közölte Mesterházy József, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének halgazdálkodási csoportvezetője a vaol.hu-val.  

Az eddig visszaérkezett öt hatósági eljárás során kiszabott halvédelmi bírság összege: 443 ezer forint. A halvédelmi szankció mellé három hónaptól egy, súlyosabb esetben három évre szóló eltiltás is „jár”, ami az állami horgászjegy visszavonását jelenti.   

A figyelmeztetések leggyakoribb okai: parkolási szabálytalanság, a horgászhely kivilágításának elmulasztása, halvédelmi eszközök hiánya, a fogott és a fogási naplóba rögzített mennyiség közti eltérés, illetve a fogási napló olvashatatlan kitöltése. 

Az írásbeli figyelmeztetést követő újabb szabálytalanság után a hivatásos halőr jogosult a vízterületre érvényes jegyet visszatartani.

Elgondolkodtató, hogy egy nyári éjszakai ellenőrzés során 3 halőrpáros 8 hatósági feljelentéssel járó eljárást és mintegy 30 írásbeli figyelmeztetést „produkált” a megye látogatottabb horgásztavain.  

Az országos halhiány és az emelkedő halárak miatt a halőrök kiemelten nyomon követték a méret- és napi mennyiségi korlátozások betartását.  Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és a valós egyedsúly közti 0,5 kilogrammnál nagyobb mértékű eltérést írásbeli figyelmeztetéssel jutalmazták, jelentős eltérés esetén az elkövető területi jegyét visszavonják. 

Az állami horgászjegy és területi jegy együttes hiánya minimálisan 55 ezer forint bírságot jelent, de előfordult érvénytelen területi jeggyel, 3 bottal horgászó, méreten aluli halat megtartó személy éppúgy, mint a kifogott és megtartott halat a fogási naplóba be nem jegyző feledékeny sporttárs. Többen a C&R (Fogd meg és engedd el) típusú tavakon megpróbálják a kifogott halat elszállítani – mondta el a megyei szövetség halgazdálkodási csoportvezetője.

Mesterházy József hozzátette: a halőrök kétszer szálltak csónakba, hogy a Rába-folyó látogatottabb szakaszain ellenőrizzék a csónakból, illetve az eldugott partszakaszokról horgászókat. Hat esetben végeztek csoportos ellenőrzést rendőrjárőrrel vagy társadalmi halőrrel kiegészülve, kétszer éjszaka.  

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!