2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Kék hírek

260 ezres büntetést járhat, ha engedély nélkül horgászunk Horvátországban

Idén nyáron is sokan készülnek az Adriára nyaralni, a horvát tengerpart sokakat vonz, ráadásul többen készülnek horgászfelszerelést is vinni magukkal. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a horgászengedély mindenkinek kötelező a déli szomszédunknál. Ráadásul, ha engedély nélkül horgászunk a tengerparton, és elkapnak, akkor akár 5.000 kunás bírságot is kiszámlázhatnak – számolt be a Pénzcentrum.

  • 260 ezres büntetést járhat, ha engedély nélkül horgászunk Horvátországban

Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. Elmondható, hogy az infláció, valamint a forint romlása sem rontja a magyarok nyaralási kedvét, az Adriát pedig minden évben rengeten választják. 

Sokan szeretnének horgászni is a tengeren, azonban jobb, ha tudjuk a szabályokat, mert gyorsan legombolhatnak rólunk több százezer forintot, ha illegális horgászaton kapnak minket – írja a Pénzcentrum.

Jelenleg a horvát hatóságok az illegálisan, engedély nélküli horgászokat 1000 és 5000 kuna közötti bírsággal lephetik meg, ami átszámolva körülbelül 52.000-260.000 forintnak felel meg.

A Pénzcentrum tavaly is írt e témában cikket. Akkori híradásuk alapján 2021-ben még csak 3.000 kuna volt a bírság felső összege, amit most ezek szerint felemeltek. 

 

A szallas.hu felmérésében résztvevők kétharmada tervez nyaralást Horvátországban idén. 200 ezer forint alatt költene szálláshelyre a válaszadók fele, 200-300 ezer forinttal kalkulál a negyedük. 

Azonban a magyarok által alig ismert szabály miatt könnyen akár dupla annyit is otthagyhatunk a nyaraláson, hiszen Horvátországban is kötelező a horgászengedély kiváltása, ami alól a tengerpartok sem képeznek kivételt.

 

Pecaverzum

Fotó: Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!