2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

StartStop 12:30

Kék hírek

13 évesen rabolt – vádemelés

A fiatalkorú fiú két kortársát rabolta ki a vád szerint. A fiatalkorúak ügyésze javítóintézeti nevelést indítványoz vele szemben.

A vádirat szerint a 13 éves fiú 2019 decemberében egy XXI. kerületi buszmegállóban odalépett két, szintén 14 éven aluli fiúhoz, majd az egyikükbe belekötött azzal a valótlan állítással, hogy a fiú a vádlott édesanyját szidalmazta. A fiatalkorú vádlott egy késsel meg is fenyegette az állítólagos szidalmazót.

A vádlott 2020 januárjában egy XXI. kerületi bevásárlóközpontban ismét találkozott a másik két fiúval, akik a korábbi eset miatt féltek tőle. A fiatalkorú kihívta őket a bevásárlóközpontból, majd a mellette lévő egyik épület falához állította a két sértettet, egyiküket bántalmazta is, majd pénzt vett el tőlük. A támadó az egyik sértett mobiltelefonját is elvette, azt azonban a sértett vissza tudta szerezni. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, előtte azonban még közölte a sértettekkel, hogy legközelebb ismét elveszi a pénzüket.

A  csepeli nyomozók felderítették az ügyet és gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút. A vádlott életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy a fiatal beszámítható és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a fiú ellen 2 rendbeli rablás bűntette miatt és indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben javítóintézeti nevelést.

A fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel a fiatalkorú nevelését kell szem előtt tartani. Javítóintézeti nevelés akkor szabható ki, ha a fiatalkorú nevelése érdekében intézeti elhelyezése szükséges.

 

 A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Videón egy sofőr második születésnapja

A BPIAutósok.hu olvasójának fedélzeti kamerája rögzített egy olyan előzést, aminek nagyon csúnya vége lehetett volna. 2021. november 26.

Használtautó hirdetésekkel csaltak

A vádirat szerint a vádlott - egy 45 éves nő - 2017 decemberét megelőzően megállapodott a tőle különélő férjével abban, hogy megélhetésüket csalások elkövetéséből fogják fedezni. 2021. november 26.

14 évre fegyházbüntetés a férfinak, aki agyontaposta áldozatát

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerőre emelkedett. 2021. november 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!