2019. június 21.,
péntek, Alajos, Leila napja

Verhofstadt óriásplakátjával kampányol a Momentum

Hír TV

2018. november 15., csütörtök 22:10, frissítve: péntek 08:28

Hazahozta a Momentum Guy Verhofstadt mozgóplakátját. Az európai liberálisok még a hónap elején indították el kampányukat Orbán Viktor ellen, aki szerintük ellopja az uniós pénzeket és Brüsszel ellen hangolja a magyarokat. A kancelláriaminiszter szerint a kampány mögött Soros György áll.

Egészen Bécsig ment a Momentum, de nem csak azért, hogy innen üzenjen a kormánynak, hanem, mert haza hozzák azt a mobil óriásplakátot, amelyet az európai liberálisok készítettek. A transzparens Brüsszel különböző kiemelt pontjain tűnt fel, csütörtöktől pedig Magyarországot járja.

„Itt van mögöttem az a kis teher autó, ami az igazságot hordozza magán, nevezetesen, hogy Orbán Viktor ellopja az uniós pénzeket és belőle a társai yachtokat vesznek, szállodákat vesznek, szórakozóhelyeket vesznek, mindent csinálnak, csak nem Magyarország felvirágoztatására költik. Úgyhogy én ezt most át fogom vinni a határon, megállunk először Győrben, és aztán megyünk egészen Felcsútig” – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. 

A kancelláriaminiszter szerint a Magyarországra hozott plakát csupán az európai liberálisok frakcióvezetőjének válasza az itthoni kampányra.

„A politikai folklór ilyen széles repertoárjával dolgoznak az európai liberálisok, de ez a finanszírozó személyén nem változtat – nyilatkozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki szerint teljesen nyilvánvaló, hogy Soros György bosszújáról van szó.

„Az európai liberálisok pedig ebbe az akcióba álltak be, és azt is láthatjuk, hogy egyébként a magyar miniszterelnök nemzetközi figyelemre tarthat igényt, ami csak azért érdekes, mert néhány héttel ezelőtt Verhofstadt nehezen viselte el, hogy a magyar kormány vele kapcsolatban hirdetéseket jelentetett meg, tehát mi tudomásul vesszük, hogy az uniós kampány túllép a határokon, de akkor ezt másik irányból sem kell kifogásolni” – véli Gulyás Gergely. 

Guy Verhofstadt szerint a magyar kormány az EU ellen hangolja a lakosságot.