2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Varga Judit: az EP még a járvány idején is kettős mércét alkalmazva támadja Magyarországot

A koronavírus-járvány idején az európai összefogás és az egységes cselekvés helyett ismét Magyarországot támadja az Európai Parlament (EP) - mondta az igazságügyi miniszter az MTI-nek pénteken. Varga Judit szerint az EP által pénteken elfogadott állásfoglalás Magyarországgal kapcsolatban valótlan megállapításokat tartalmaz.

  • Varga Judit: az EP még a járvány idején is kettős mércét alkalmazva támadja Magyarországot

A miniszter a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányuló összehangolt fellépésről szóló európai parlamenti állásfoglalás kapcsán azt mondta, az EP-nek ahelyett, hogy hamis állítások alapján támadja a magyar jogállamiságot és ismét a 7. cikkely szerinti eljárást sürgeti az Európai Bizottságnál, inkább a járvány elleni védekezésre kellene összpontosítania.

Varga Judit szerint alaptalanok az alapvető jogok biztosítását megkérdőjelező vádak, mert a magyar koronavírus-törvény minden tekintetben megfelel a jogállamiság kritériumainak. Hozzátette: "vannak más európai országok, akik a mienknél jóval kisebb mozgásteret adtak saját nemzeti parlamentjeiknek a kormány intézkedéseinek felügyeletére".

A politikus megerősítette: Magyarországon a koronavírus-törvény a veszélyhelyzet végéig van hatályban, és csak olyan veszélyhelyzeti rendeletek meghozatalára ad lehetőséget a kormánynak, amelyek összefüggésben vannak a járvány elhárításával. "Ráadásul az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, így tehát az EP valótlanul állítja azt, hogy Magyarországon határozatlan időre hirdették ki a veszélyhelyzetet" - jegyezte meg.

Az igazságügyi miniszter kiemelte: Brüsszelben a világjárvány idején sem mondtak le a kettős mérce alkalmazásáról Magyarországgal szemben. "Olyan valótlan állítások alapján ítélnek el minket, minthogy nálunk a kormány gyengíti az Országgyűlés rendkívüli felügyeletét, holott az Országgyűlés a megszokott rendje szerint továbbra is ülésezik" - szögezte le.

Hozzátette: mindezt az az EP mondja, "amelynek működése az elmúlt napokban a káoszhoz állt a legközelebb". "Akik egész nap az EU egységéről beszélnek, azok ismét megtettek mindent azért, hogy még a világjárvány elleni fellépésben se lehessen egységet létrehozni" - fogalmazott.

Varga Judit megjegyezte: szomorú, hogy világjárvány idején "egyes politikai erőknek arra van idejük, hogy a Magyarországgal szembeni rágalomhadjárataikat folytassák". "Aki nem tud segíteni, az ne is akadályozzon minket" - kérte Varga Judit.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!